Bol çikolatalı profiterol, çikolata severlerin hayallerini süsleyen enfes bir tatlıdır. Bu rehber, evde kolayca profiterol yapmanız için gereken her şeyi adım adım anlatıyor. Hazırsanız başlayalım!

Evde profiterol yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay. Çıtır hamuru, kremalı dolgusu ve bol çikolatalı sosu ile bu tatlı, her özel anınıza eşlik edecek. İşte mükemmel profiterol tarifiniz!

Misafirleriniz için şık ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bol çikolatalı profiterol tam size göre. Bu tarif ile pastanelerdeki gibi nefis profiteroller yapabilir, tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

MALZEMELER

Antakya'nın geleneksel lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi Antakya'nın geleneksel lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Evde bol çikolatalı profiterol yapmak, bu adım adım tarifle artık çok kolay! Çıtır hamurları ve zengin çikolatalı dolgusuyla bu tatlı, tüm özel günlerinizde ve aile yemeklerinizde beğeni toplayacak. Deneyin ve bu lezzetli tatlıyla misafirlerinizi etkileyin. Afiyet olsun!