SSK kapsamında olan emeklilerin maaşları, tahsis numarasının son hanesine göre ödeniyor. Eğer tahsis numaranın son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 ise maaşlar..

Çorum'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları toplantısı yapıldı Çorum'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları toplantısı yapıldı

Ödeme tarihleri ne zaman olacak?
Emekli maaşlarının ödeme tarihleri her ay vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda, SSK’lı emekliler her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur’lular ise her ayın 25-28’i arasında emekli maaşlarını alıyor.
SSK’lı emekliler için ödeme tarihleri tahsis numaralarına göre belirleniyor. Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde, 7 olanlar ayın 18’inde, 5 olanlar ayın 19’unda, 3 olanlar ayın 20’sinde, 1 olanlar ayın 21’inde, 8 olanlar ayın 22’sinde, 6 olanlar ayın 23’ünde, 4 olanlar ayın 24’ünde, 2 olanlar ayın 25’inde ve 0 olanlar ayın 26’sında ödeme alıyor.


Bağ-Kur emekli maaşları ödeme takvimi belli oldu
Bağ-Kur emeklileri için emekli maaşı ödeme takvimi açıklandı. Tahsis numarasının son hanesine göre belirlenen ödeme günlerine göre, emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağı belirlendi. İşte 2023 yılına ait Bağ-Kur emekli maaşı ödeme tarihleri:
Tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olan Bağ-Kur emeklileri, her ayın 25’inde maaşlarını alacak.
Tahsis numarasının son rakamı 3 ve 1 olan emekliler, ödemelerini her ayın 26’sında alabilecek.
Tahsis numarasının son rakamı 8, 6 ve 4 olan Bağ-Kur emeklileri, ödemelerini her ayın 27’sinde alacak.
Tahsis numarasının son rakamı 2 ve 0 olan emekliler ise her ayın 28’inde maaşlarını alabilecek.
Emekli maaşı ödemeleri genellikle Cumartesi gününe rastlamaktadır. Cumartesi gününe denk gelen ödemeler Cuma günü yapılırken, Pazar gününe rastlayan ödemeler ise Pazartesi günü gerçekleştirilecektir.