Emekli bayram ikramiyesi için son dakika gelişmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Buna göre emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL'ye yükseldi. Erdoğan, 3 bin TL ikramiyenin Ramazan Bayramı'nda geçerli olacağını açıkladı.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri 3 bin TL'ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz" açıklamasını yaptı. TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi'nde, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme yer aldı.

Emekli ikramiyelerini arttıracaklarını da kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

Porsche 911 GT3 RS'in tercihi Goodyear oldu Porsche 911 GT3 RS'in tercihi Goodyear oldu

“Mesela, sadece emeklilerimize yaptığımız tek seferlik 5 bin liralık ödemenin, en düşük emekli maaşının sınırını 10 bin liraya çıkartmanın, maaşlarda yaptığımız yüzde 50’ye ulaşan zam oranlarının bütçeye maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz; emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir. Önümüz Ramazan, arkası bayram, emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de, bütçe imkânlarını tekrar zorlama pahasına, bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz, eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce bin lira olan bayram ikramiyesini, evvela bin 200 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla, 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabii ülkemizde emekli maaşı alan, vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte 16 milyon kişi var. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini buna göre düşündüğümüzde, karşımızdaki tablo çok daha doğru anlaşılacaktır.”