Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam haberindeyken AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini anlatarak, emekliler için iyileştirme yapılacağı sinyalini verdi.

SSK, Bağkur ve memur emeklilerine yüzde 49.25 zam yetersiz kaldı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, döviz kurlarındaki ve fiyatlardaki artış sonrası emeklilerin zam beklentileri de arttı. Seçim öncesi peş peşe seyyanen zam iddiaları gündemdeyken bir açıklama da AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'tan geldi. Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bütçe imkanları doğrultusunda emeklilere yönelik iyileştirmeler yapılacağını dile getirdi.

EMEKLİLERE BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ OLABİLİR Mİ?

Emeklilere bayram öncesi zam sürprizi olabilir mi sorusuna Altınok şu yanıtı verdi: 

"Biliyorsunuz TBMM kapalı ve emeklilerle ilgili karar Meclis'te alınıyor."

Keşan TSO’dan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret Keşan TSO’dan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

"Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak."

"Emekliler bizim başımızın tacı. İki gündür Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraberdik. Emeklilerin derdini yine çözerse AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan çözer."

"CUMHURBAŞKANIMIZ DA OLAYIN FARKINDA"

"Bayram ikramiyesiyle ilgili bir rakam telaffuz etmedi. Durumu biraz konuştum. Cumhurbaşkanımız da olayın farkında."

"Emekli vatandaşlarımız da başımızın tacı, ülkeye büyük hizmetleri var."

"Bütçe imkanlarıyla emeklilere yapılan destek artacak. Hiçbir emeklimizi mağdur etmeyeceğiz. Sıkıntıda, darda bırakmayacağız."