Sofralarınızı tatlandıracak, herkesin bayılacağı bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte, sütlü irmik tatlısı ile tanışma zamanı!

Az malzeme, büyük lezzet! Sütlü irmik tatlısı, hafif ve ekonomik bir tatlı arayanların favorisi olacak.

Vanilyanın büyüleyici aroması ve irmiğin kıvamıyla harmanlanan bu tatlı, her lokmada sizi mest edecek.

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Pratik, ekonomik ve lezzetli bir tatlı olan sütlü irmik tatlısı, herkes tarafından kolayca yapılabilecek ve sofralarınıza neşe katacak. Bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizi bu klasik lezzetle tanıştırın ve tatlı sohbetlerinize tatlı bir dokunuş ekleyin.

Editör: Haber Merkezi