Annelerimizden öğrendiğimiz, çocukluğumuzun vazgeçilmez tatlarından yumurtalı ekmek tarifiyle kahvaltılarınıza nostaljik bir dokunuş katın.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Bayat ekmeklerinizi atmak yerine onları lezzetli birer sanat eserine dönüştürebileceğiniz yumurtalı ekmek tarifi, kahvaltılarınızı daha da özel kılacak.

Kahvaltıda yeni lezzetler denemek isteyenler için annelerimizin sırrını paylaşıyoruz: Yumurtalı ekmek. Bu tarif, herkesin bayılacağı türden!

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek

2 adet yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

5 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPIMI

Yumurtalarınızı derin bir kaseye kırın ve tuzu ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın. Ardından sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra yavaş yavaş unu da ekleyerek son bir kez tekrar çırpın.

Çırpma işleminin ardından bayat ekmeklerinizi dilimleyin ve dilimlediğiniz ekmeklerin iki yüzünü de iyice yumurta karışımına bulayın.

Önceden ısıttığınız tavaya yağınızı ekleyerek kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtaya buladığınız ekmeklerin iki yönünü de kızartın.

Bu basit ve lezzetli yumurtalı ekmek tarifiyle, kahvaltılarınızı hem pratik hem de eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi değerlendirerek, ailenize ve sevdiklerinize doyumsuz tatlar sunabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızda yeni bir soluk arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi