İlçe Başkanı Okudan, okulun bulunduğu yerin belediyeye verileceğini, buraya belediye tarafından iş yeri yapılarak çarşının çehresinin değiştirileceğini ve belediyeye ek gelir sağlanacağını ifade etti.
Okudan, “Bu projemiz için Milletvekilimiz Sayın Oğuzhan Kaya'ya Osmancık halkı adına teşekkür ediyorum.


Atatürk Ortaokulu Hıdırlık Mahallesi 1352 ada 1 parselde bulunan 3492 metrekare yüzölçümü üzerine 12 adet derslik, 4 kattan oluşan (bodrum, zemin ve 2 kat olarak) 1 Adet çok amaçlı salon, 1 Adet kütüphane, 1 Adet kantin, 2 Adet okul öncesi sınıf, 1 Adet fen dersliği ve 1 Adet görsel sanatlar odası olarak taban alanı 623 metrekare olmak üzere toplam inşaat alanı 2492 metrekare olarak inşa edilecek.


Çorum İl Özel İdaresi tarafından 30 Kasım’da ihale edilen inşaatın yer teslimi tarihinden itibaren 350 iş günü olarak belirlenmiştir. Atatürk Ortaokulu uzun 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. Yarıyıl dönemine yetiştirilmesi planlanmaktadır.


Bu hizmetin ilçemize yapılmasında başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. Mahmut Özer'e, Çorum Milletvekilimiz Sayın Oğuzhan Kaya'ya Osmancık halkı adına teşekkür ediyorum.” Şeklinde açıklama yaptı.