Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve ilçede bulunan lise müdürlerinin katılımlarıyla durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, 25 Ağustos – 05 Eylül 2017 tarihleri arasında üniversitelerdeki boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağını hatırlatarak, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu ve bölümler hakkında sunum yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, sunumunda Yüksekokulda yer alan bölümleri ek kontenjan ile tercih edecek öğrencilere verilecek destekler hakkında bilgi verdi.

Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ise toplantıda yaptığı konuşmada Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci tercihini artıracak çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Erol, bu yıl meslek liselerinden Yüksekokullara sınavsız geçiş sisteminin kalkması nedeniyle Türkiye genelindeki diğer meslek yüksekokullarında olduğu gibi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun bazı bölümlerinde de boş kontenjanların bulunduğunu belirtti.

Erol, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda bulunan bölümleri ve ek yerleştirme ile gelecek öğrencilere sağlanacak bazı imkanları şöyle sıraladı:

-Yarı Zamanlı Burs (300 TL’ye kadar)

-Ücretsiz Yemek Bursu,

-Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Katılım Desteği

-Teknokent’te Şirket Açma Önceliği

-Yurtdışı Dönemlik Eğitim (Erasmus)

-Ömer Derindere Bursu

-KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Programcılığı Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Harita ve Kadastro Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Lojistik Programı olmak üzere 7 program bulunuyor”