Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi’nde mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında öğrencilerin çeşitli meslekleri tanıyarak meslek seçmelerine yardımcı olmak ve yaklaşan YKS sınavı öncesinde ders çalışma motivasyonlarını arttırmak amacıyla meslek tanıtım günleri düzenlenmeye başlandı.

Bu amaçla okula davet edilen yine aynı okuldan mezun olan Osmancıklı doktor Arif Zeytinli tarafından Tıp Doktorluğu mesleğinin tanıtımı, yine aynı okuldan mezun Osmancıklı Diş Hekimi Dr. A.Talha Helva tarafından ise Diş Hekimliği mesleğinin tanıtımı yapıldı.

Yaklaşık ikişer saate yakın süren seminerlerde Dr. Zeytinli ve Dr. Helva, Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği mesleği hakkında öğrencilere detaylı bilgi vererek onlardan gelen soruları cevaplandırdılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım ve Rehber Öğretmen Recai Akıllı meslek tanıtım günleri ile öğrencilere çeşitli meslekleri yakından tanıtarak öğrencilerin meslek seçmelerine yardımcı olmak ve yaklaşan YKS sınavı öncesinde öğrencilerin sınav motivasyonlarını arttırmayı amaçladıklarını belirterek, meslek tanıtım günlerine ilerleyen haftalarda devam edeceklerini söylediler.