Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Erol’u ziyaret eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde, okul hakkında bilgi alarak sohbet etti.

Lise öğrencileri, yaklaşan sınavı öncesi tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken konular, üniversite öğrenciliğinin avantajları, dört yıllık bir fakülteye geçiş olanakları, dersler, kazanımlar ve barınma gibi konular hakkında detaylı bilgi aldı.

Sosyal tesisler, yemekhane, kantin, spor alanı öğrencilere gezdirilirken Hitit Üniversitesi'nin burs imkânlarından; öğrenim bursu, yemek bursu ve kısmi zamanlı olarak öğrencilerin çalışmasına olanak sağlayan kısmi zamanlı burs hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Öğrenciler, Meslek Yüksekokulunda bulunan derslikleri gezerek bilgi aldı. Meslek Yüksekokulunda uygulanan Çift Anadal Programı sayesinde öğrencilerin aynı anda iki program okuyarak çift diplomaya sahip olabilecekleri anlatılırken, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Hitit Üniversitesi'nin meslek yüksekokullarında uygulanacak işyeri uygulaması eğitimini merkeze alan 3+1 modeli hakkında bilgi verildi. Bu aşamada sistem ile ilgili yapılan uygulamalar, altyapı çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Bu uygulama sayesinde Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olduktan sonra sahip oldukları tecrübe sayesinde daha rahat iş bulma imkânına sahip olabilecekleri hususu vurgulanarak, öğrencilere Hitit Üniversitesinin, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunun kapılarının her zaman açık olduğu vurgulandı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Erol, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.