Osmancık Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Başarı yolunda en önemli faaliyetlerden biri de deneme sınavıdır. 5,6,7. sınıfların yüz yüze derslerine ara verildiği için okulumuz olarak öğrencilerimizin MEB tarafından yapılacak olan sınavlara hazırlık için deneme sınavlarını çok önemsiyoruz. Okulumuz Ölçme Değerlendirme Komisyonu tarafından uzaktan olarak 2 haftada bir olarak 1. dönem öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu online deneme sınavlarını gerçekleştirdik" dedi.

Osmancık Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"2. dönem okulumuzda her ay bir deneme sınavı planlamış yüz yüze eğitimde bunun sadece birini gerçekleştirebildik. Bu dönem komisyonumuzca pandemi deneme sınavına engel değil adı altında deneme sınavlarına evde başlıyoruz ve bunun ilkini de bu hafta yaptık.

Peki bunu nasıl yaptık? Öğrenci ve veliler sokağa çıkma izni zamanlarında okulumuza gelerek öğrencisine ait deneme sınavını aldılar. Karantinada olan öğrencilerimiz için adresini bildirdiler evlerine gerekli önlemleri alarak deneme sınavlarını ulaştırdık. Cumartesi günü saat 10.00 da deneme sınavına başladık, öğrenci bir odada yanında kitap, defter telefon, İnternet olmadan okulda sınava girer gibi deneme sınavına üzerindeki süreleri de dikkate alarak başladı ve üzerinde yazan dakikalara göre sınavı bitirdi. 1. Oturumda sözel, 2. Oturumda sayısal çözüldü. Burada en büyük görev fedarlık evde veliye okulda bizlere düştü.

Gözetmen evde anne veya baba oldu. Pazartesi itibariyle öğrencimizin optik formu okula teslim edildi. Hafta içi sonuçlar okuldan SMS ile veliye bildirildi. Her şey sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak yerine getirildi. Destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz."