Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil’in Osmancık Koyunbaba İlkokulu Müdürü Mehmet Çıplak hakkında ortaya attığı iddiaları sert bir dille eleştirerek, Eşkil’in iddialarını asılsız, talihsiz ve trajikomik olarak değerlendirdi.

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 No’lu Şube Başkanı Tahir Eşkil’in, işin gerçeğini görmeden veya göremeden Osmancık Koyunbaba İlkokulu ile ilgili asılsız ve talihsiz açıklamalarını gülerek basından takip ettiklerini ifade eden Selim Aydın, “Eşkil’in yaptığı bu trajikomik açıklamalar, kendi üyelerinde bile infiale sebep olmuş, kendisini işin içinden çıkamaz bir duruma düşürmüştür. Koyunbaba İlkokulu, yaptığı başarılı çalışmalar ile taraflı tarafsız bütün Osmancık kamuoyunun beğenisini kazandığı herkesçe aşikâr olmasına rağmen, sırf okul idarecilerinin kendi üyeleri olmaması sebebiyle, okulda var olan huzur ortamından rahatsız olan kişilerin gazıyla Eşkil bu talihsiz, mesnetsiz ve temelsiz açıklamaları yapmıştır” dedi.

Koyunbaba İlkokulu’nun Osmancık’ta veli-öğretmen iletişiminin en üst düzeyde olduğu eğitim kurumlarımızdan bir tanesi olduğunu, mevcut okul yöneticilerinin göreve başladığı günden bu yana okulun hem fiziki olarak hem de akademik başarı olarak adeta kabuk değiştirdiğini ileri süren Selim Aydın, bu anlamda Eşkil’in açıklamalarının iftiralarla dolu olduğunu ileri sürdü.

Eşkil’in yaptığı bu ve buna benzer acemice hareketlerin, aslında kendi yandaşlarını da oldukça zor duruma düşürdüğünü dile getiren Aydın, “ eğer iddia ettiği gibi Koyunbaba İlkokulu’nda bir sıkıntı varsa ve bu sıkıntılar da ayyuka çıkmış durumdaysa göreve davet ettiğiniz idarecileriniz “bostan korkuluğu” mu ki yıllardır herhangi bir işlem yapmıyorlar?” diye sordu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Daha çok kısa bir süre önce; Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 No’lu şubenin yönetim kurulundan beş kişinin istifası gerçekleşmişti. İstifa edenler, Tahir Eşkil’in başına buyruk davrandığını, istişare mekanizmasını çalıştırmadığını beyan etmişlerdi. Yapayalnız kalan Tahir efendinin yaşananlardan en ufak bir ders çıkarmadığını yaptığı bu talihsiz açıklamayla bir defa daha gördük.

Keşke kendisi gaza gelip aslı astarı olmayan, iftira ve hakaret boyutlarına taşınan ifadeleri yazmadan önce Koyunbaba İlkokulu’nu ziyaret edip; okulun idareci ve öğretmenleriyle bu hususları görüşmeyi akıl edebilseydi.

Ama kendisi bunu yapmak yerine, okulun idaresini önyargılı şekilde hazmedemeyen ve her daim okul huzurunu bozmak için fırsat kollayan birkaç kişinin yönlendirmesiyle bu komik ve acınası duruma düşmüştür.

Koyunbaba İlkokulu, Osmancık’ta veli-öğretmen iletişiminin en üst düzeyde olduğu eğitim kurumlarımızdan bir tanesidir. Mevcut okul yöneticilerinin göreve başladığı günden bu yana okul hem fiziki olarak hem de akademik başarı olarak adeta kabuk değiştirmiştir.

Eşkil’in açıklamaları iftiralarla doludur. Kendisini yönlendiren akıl hocalarının önceki yıllarda ortaya attığı ve yapılan idari soruşturma neticesinde yalan olduğu kendi üyelerinin verdiği ifadelerle de ortaya çıkan “şizofren” yalanını yeniden gündeme taşımak ahlaktan oldukça uzak bir kavramdır. Yapılan bu hareket, Eğitim-Bir-Sen’in sendikal anlayışının temelini oluşturan “Çamur at, izi kalsın.” ilkesinin bir ürünüdür. Okul Müdürü Mehmet Çıplak’ın böyle bir hakarette bulunmadığı, yıllar önce yapılan idari soruşturma neticesinde ispatlandığı halde Eşkil, yeterince tatmin olmamış olacak ki bunu yeniden gündeme getirmiştir.

Kendisine bu noktada “hodri meydan” diyoruz ve konunun neticesinin bir defa da bağımsız Türk mahkemelerinde kendisine beyan edileceğini ve attığı bu çirkin iftiranın hesabının sorulacağını ifade ediyoruz.

Eşkil’in yaptığı bu ve buna benzer acemice hareketler, aslında kendi yandaşlarını da oldukça zor duruma düşürmektedir.

Eğer ki iddia ettiği gibi Koyunbaba İlkokulu’nda bir sıkıntı varsa ve bu sıkıntılar da ayyuka çıkmış durumdaysa göreve davet ettiğiniz idarecileriniz “bostan korkuluğu” mu ki yıllardır herhangi bir işlem yapmıyorlar?

Eşkil’in açıklamalarına bakılacak olursa, kendi yandaş idarecilerinin işlerini yapmadığını, görevlerini suiistimal ettiğini Eşkil, beyanlarıyla açıkça itiraf etmiştir.
Sendikacılık; kapalı kapılar ardında niyet okuma değildir; sendikacılık her dem alanda olup; alanın nabzını her zerresine kadar tutarak, hak ve hakikatin peşine düşme mücadelesidir.
Bu sebeple kendisinden, bu açıklamalarını tekzip etmesini ve başta Koyunbaba İlkokulu idarecileri olmak üzere; öğretmenlerinden ve tüm Osmancık kamuoyundan özür dilemesini tavsiye ediyoruz”