Osmancık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, 11. Sınıf seviyesine geçen öğrencilerin 2024 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) Hazırlık programlarına başladı. Okulda gerçekleştirdikleri tanıtım toplantısına veliler ve öğrenciler katıldı. Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Yazıcı tarafından yürütülecek eylem planı hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Hüseyin Aksungur, Okul – Aile işbirliğinin önemine vurgu yaparken; ‘Öğrencilerimiz 9. ve 10. Sınıfta Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının birinci ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı konularının tamamını gördüler, Bu yaz döneminde, tamamlanan müfredat programı konularına planlı bir şekilde çalışmaya başlamalılar. Bu dönemde eksiklerin tamamlanması ve üniversite hazırlık sürecine erken başlamaları, öğrencilerimizin başarısına büyük katkılar sunacaktır’ dedi.

İnteraktif ortamların, gençlerin vaktini çaldığını belirten Aksungur, ailelerden bu konuda da destek istedi. Üniversite hazırlık programının yoğun geçeceği ve katılımcı öğrencilerle çeşitli etkinlikler yapacaklarının belirtildiği toplantıda, Üniversite Tanıtım gezileri, piknik organizasyonları gibi faaliyetlere de yer verileceği eklendi.

Tatil döneminde çağrılarına kulak veren ve katılım sağlayan tüm velilere teşekkür eden Aksungur, toplantıyı iyi dilek ve temennilerle sonlandırdı.

(Güliz Gökmen)