Bir süre Çorum'un Alaca ilçesinde Kaymakamlık görevini de yapan Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kesin olmayan sonuçlara göre MHP'nin Tokat Belediye Başkan oldu. Bu başarı, partinin tarihinde bir ilki temsil ediyor.

MHP'den Tarihi Zafer

Tokat Milletvekili Yücel Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MHP olarak tarihimizde ilk defa Tokat Belediye Başkanlığını kazandık" ifadelerini kullanarak, partililerin ve Tokat halkının sevincini paylaştı.

Kutlamalar Şehri Sarıyor

Seçim zaferinin ardından MHP'liler, GOP Bulvarınde konvoy düzenleyerek kutlamalara başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalar, şehrin dört bir yanına yayıldı. Partililer ve Tokat halkı, bu tarihi başarıyı coşkuyla kutladı.

Yücel Bulut: "Kazanan Tokat Oldu"

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Bu seçim garibanın, yetimin, gözü yaşlı anaların seçimidir. Kazanan Tokat olmuştur. Omuz omuza verdiğiniz, hep beraber hakkı, hakikati sahibine teslim ettiniz. Tokat tarihinin en mahşeri kalabalığı ile bu akşam burada evlatlarını bağrına basan bütün hemşerilerimize binlerce kez teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu seçimi bu akşam sadece MHP kazanmadı, bu seçimi gecekondular, mağaralarda yaşamak zorunda bırakılan kadınlarımız kazandı. Bu seçimi işsizlikten inim inleyen Tokat kazandı. Bu seçimi ben Tokatlıyım diyen, bu topraklarda yaşamak istiyorum, bu memleketin evladıyım ama bana fırsat verilmiyor diyenler kazandı. Bu seçimi haksızlığa uğrayanlar kazandı" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, kutlama töreninde konuştu

TOGÜ'de üretilen fidelerin satışı başladı TOGÜ'de üretilen fidelerin satışı başladı

MHP Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Değişim başladı. Seçimi barış, mutluluk, umut kazandı İnşallah. Evet. Bu seçimi adalet kazandı. Seçim sürecinde birçok şey yaşadık. Ama çok çalıştık. Çok çabaladık, çok gayret sarf ettik. Kendimizi anlatmaya çalıştık. Sizin gönlünüze girmeye çalıştık. Ne mutlu ki sizin gönlünüze girmişiz. O kadar mutluyum ki kıymet değişimle o kadar mutluyum ki Teşekkür ediyoruz. Babama Tokat'ta valilik nasip oldu. Şu arkamızda gördüğünüz vilayet binasında hizmet etme şansı buldu. Şimdi bana da tam karşısında Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verdi. Size çok teşekkür ediyorum kıymetli hemşerilerim. İyi ki varsınız. Allah razı olsun. Sizlerle beraber çok güzel hizmetler edeceğiz. Bu farkı göreceksiniz. Tokat’ı kucaklayacağımızı göreceksiniz. Ben sizin bir kardeşinizim. Kapım sonuna kadar açık. Gönül rahatlığıyla gelin. Meramınızı anlatın. Ben de sizi dinleyip çözüm bulmak için var gücümle çalışacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Tokat'a bir bahar iklimi geldi. Tokat'a bir uyum iklimi geldi. Tokat'a bir kucaklaşma iklimi geldi. Tokat Türkiye'ye örnek olacak. Buna inanın. Buna inanın. Türkiye'nin ve Tokat'ın buna çok ihtiyacı var. Sizleri çok seviyorum. İnşallah dediğim gibi Tokat'ta belediyenin kapıları sökülecek ve Tokat'ta tarihe yazmaya devam edeceğiz. Sizi güvenli ve sağlıklı yerlerde oturtturmak için Tokat'ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için işsiz kalmayan annelerin gözyaşı dökmediği işsiz kalmamış gençler için çaba sarf edip var gücümüzle çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Tokat’ın altın yılları için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Size çok teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum kıymetli hemşerilerim. Hayırlı akşamlar diliyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bizimlesiniz. İyi ki bu değişimi gerçekleştirdiniz. Allah razı olsun" dedi.