Börek yapmanın püf noktalarını keşfetmeye hazır mısınız? Su böreği tadında sodalı tepsi böreği ile herkesi şaşırtacak lezzetler yaratın.

Lezzetli bir börek için pahalı malzemelere gerek yok! İşte, evde kolayca yapabileceğiniz su böreği tadında sodalı börek tarifi.

Misafirlerinizi büyüleyecek bir börek mi arıyorsunuz? Sodalı tepsi böreği, su böreği lezzetini evinize taşıyacak ve herkesi mest edecek.

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği Tarifi için Malzemeler

5 adet yufka

sosu için;

1 şişe maden suyu
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt

i̇ç harcı için;

250 gr beyaz peynir
maydanoz

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Sosu için verilen malzemeleri bir kaba alıp çırpalım.
Peynirleri de bir kaba alıp ince ince maydanoz doğrayıp karıştıralım.
Böreği yapacağımız tepsiyi çok hafif yağlayalım.
Bir adet yufkayı tepsiye serip kenar kısımlarını biraz dışarıda bırakalım.
Hazır olan sostan bir kepçe alıp yufkanın her yerini eşit şekilde ıslatalım.
İkinci yufkayı tepsiye alıp büzerek yerleştirelim.
Yine sostan alıp her yerini ıslatalım.
Üçüncü yufkayı da aynı şekilde koyup yerleştirdikten sonra sos ile ıslatmadan iç malzemesini her yerine eşit şekilde yayalım.
Dördüncü yufkayı yine büzerek tepsiye yerleştirelim.
Sos ile her yerini ıslatalım.
Son yufkayı da yerleştirdikten sonra dışarıda kalan kenarları böreğin üzerine kapatalım.
Kalan sosu komple üzerine döküp yayalım.
Bu şekilde bir saat kadar bekletelim. Eğer vaktiniz yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
Böreğimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir örtü örtüp dinlendirelim.

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Su böreği tadında sodalı tepsi böreği tarifimizle, evde börek yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olabileceğini göreceksiniz. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunarak, börek yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlar. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika tarifi deneyin, pişman olmayacaksınız!

Editör: Haber Merkezi