Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına hem akademik anlamda hem de fiziki yapı anlamında 525 okul ve özel okullarla beraber 105 bin öğrenci yeni eğitim yılına yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

Konu ile ilgili Osmancık Haber'e açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, bir buçuk yıl içerisinde okul binalarının fiziki anlamda hiçbir eksiğinin kalmayacağını vurguladı. Kodek yeni eğitim öğretim yılında vizyon, misyon ve planlamaların hazır olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca Alapala Şirketiyle birlikte dünyada 4. Olarak Öğütme Teknolojileri Merkezi’nin çalışmalarının Çorum’da projelendirildiğinin altını çizdi.

“ÇORUM’DA BİNALARIMIZIN FİZİKİ ANLAMDA HİÇBİR EKSİĞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Kodek, “Okullarımızın köy okulları dahil olmak üzere fiziki anlamda her türlü ihtiyaçlarını gidermek için devam ediyoruz. Arkadaşlarımız sahada yoğun bir şekilde çalışıyor. Bakım onarım, yık yap ve güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yatırımlarımız devam ediyor. Bir buçuk, azami 2 yıl içerisinde Çorum’da binalarımızın fiziki anlamda hiçbir eksiğini bırakmamayı hedefledik. Biz 6 Şubat depreminden önce yarıya yakın güçlendirmemizi bitirmiştik. İlimiz deprem bölgesinde olduğu için hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz. Bina yapımı işin bir boyutu bunun yanında akademik çalışmalarımız devam ediyor. LGS ve YKS sınavlarında beklediğimiz çıtayı yakaladık” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DR. HALİL İBRAHİM AŞGIN İL GENELİ DENEME SINAVINA SPONSOR OLDU”

Çorum’da deneme sınavı yapıp öğrencilerin başarı analizlerinin yapıldığına dikkat çeken Abdullah Kodek, “Değerli Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın deneme sınavı konusunda bize sponsor oldu ve il genelinde komple deneme yaparak bütün öğrencilerimizin analizlerini çıkardık. Kendisine teşekkür ediyorum. Aylık rutin denemeler yaparak öğrenci analizlerini çıkartıp konu eksikliklerini göz önüne alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu akademik çalışmayı deneme sınavlarımız sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Bunların meyvelerini alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“7 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ İŞLETMELERE SIFIR MALİYETLE SAHADA EĞİTİM GÖRÜYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, “Mesleki Eğitim çalışmalarına devam ediyoruz. 2021 Eylül itibarıyla 420 öğrenci varken, şu anda bizim 7 bine yakın öğrencimiz sanayide, organizedeki firmalarda, pastanede işyerine sıfır maliyetle eğitim görüyorlar. Bu nitelikli ara eleman noktasında topluma ve iş yerlerine, öğrencilerimize katkı sağlıyor” dedi.

“DÜNYADA 4. OLAN ÖĞÜTME TEKNOLOJİLERİ MERKEZİNİ SOGEP PROJESİ OLARAK ÇORUM’A AÇACAĞIZ”

Kodek, “Çorum’da örneği olmayan projelerimiz mevcut. DOKAP ve SOGEP’ten 11 Milyonluk hibe projesi aldık.4 projemiz devam ediyor. İnovasyon Merkezi yapıyoruz. ALAPALA Şirketiyle ortaklaşa dünyada 4. Olan Öğütme Teknolojileri Merkezini SOGEP projesi olarak Çorum’a açacağız. Türkiye’de herhangi bir örneği olmayan bu projeyi Çorum’a kazandıracağımız için heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

“SIKLIK TABİAT PARKI’NA ORMAN OKULU AÇACAĞIZ”

2 Milyonluk hibe projesi olarak Sıklık Tabiat Parkı’na Orman Okulu açacağız. Çocukların doğa iç içe öğrenmelerini sağlayacağız. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa Birliği çalışmalarına başladık yurt dışından 11 ülke ile ERASMUS Projesi yapılarak Orman Okullarına karşılıklı gidiş geliş yapılacak” ifadelerine yer verdi.

BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim

MİLLİ EĞİTİM SPOR KULÜBÜMÜZDEN DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKACAK

Milli Eğitim Spor Kulübümüzün çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalarımızın sonucunda burada yetişen öğrencilerimizden dünya şampiyonları çıkacak. Hedefimiz Milli Eğitim olarak kurduğumuz kulübümüzden dünya şampiyonları çıkarmaktır. İlin tanıtımına büyük oranda katkı sağlayacak. ERASMUS Projelerine devam edeceğiz. TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te bir çoğunda Türkiye Şampiyonu çıktı. Projelerimizde ilimizin milletvekilleri, belediye başkanı, valimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.