Etkinliğe, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve birlik üyeleri katıldı.

Protokol mensupları öğrencilere ve katılımcılara süt ikramında bulundu.

Hanımeli Yöreselde satışa sunulan süt ürünlerinin de tadımının yapıldığı programda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, "Öğrencilerimiz sağlıklı beslensin sağlıklı şekilde geleceğe hazırlansınlar” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, Süt ve süt ürünleri tüketimi konusunda tavsiye verdi. Aşgın, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya olmak üzere tüm birlik üyelerini tebrik etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya da yaptığı açıklamada, Süt tüketimini artırmak ve teşvik etmek amacıyla bu tür programları artıracaklarına dikkat çekti.

Diyanet açıkladı: Kurban kesim bedeli belli oldu Diyanet açıkladı: Kurban kesim bedeli belli oldu

Kaya, "Çocukların ve gençlerin gelişip büyümeleri, hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için süt ve süt ürünlerinin önemi çok büyük, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık tüketim miktarı ise maalesef Avrupa ülkelerinin çok gerisinde istediğimiz noktada değil. Bu nedenle süt tüketimimizin arttırılması ve tüketimi teşvik etme noktasında çok çalışmalıyız. Süt tüketimi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi açısından bu tür etkinlikler önemli birer örnek teşkil etmektedir. Biz de Kadeş Meydanında 500 litre süt dağıtımı gerçekleştirdik. Çocuklara sütün faydalarını anlattık ve sağlıklı nesiller için günde en az 2 bardak süt içmelerini önerdik” dedi.
Süt ve süt ürünlerinin, çocukluktan başlamak üzere her yaşta tüketilmesi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ