Vakıf 19 Çorumlular Vakfı tarafından Çorum'u ve Hitit Uygarlığını ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtmak amacı ile ilan edilen Dünya Hitit Günü kutlamalarının 3.sü yapıldı.

Bu yılın Türk Japon diplomatik ilişkilerinin 100. Yılı olması sebebiyle kutlamalara Japon müzisyenler ve Japon akademisyenlerde katılım sağladı. 

Program açılış konuşmasını yapan Alper Bilan,“3 gün boyunca devam edecek programda kurulan atölyelerde farklı okullardan gelen öğrencilere uygulamalar yaptırılarak Hitit uygarlığı tanıtılacak ve gençlerin farkındalığı arttırılacak. Ayrıca Türkiye’deki Japon Kazıları konulu uluslar arası bir panel düzenlenecek. Yola çıktığımız bu medeniyet yolculuğu ile Hitit uygarlığını ve ilimizi dünyaya tanıtacağız” dedi. 

Türk Japon Vakfı Başkanı Prof Doktor Nejat Bora Sayan, Çorum Belediye Başkanı Dr Halil İbrahim Aşgın, Kültür ve Turizm Bakanı adına  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı  Bülent Gönültaş da birer konuşma yaptı.
Programda, Hitit Ensamble ve Japon Sanatçı gurubunun birlikte vermiş olduğu konseri seyirciler büyük beğeniyle izledi.

Konser sonrasında birbirinden değerli 63 plastik sanatlar sanatçısının katıldığı Hitit Uygarlığı konseptli Anadolu’da Hitit Renkleri adlı Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Programa Kültür ve Turizm Bakanı adına  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı  Bülent Gönültaş, Çorum Belediye Başkanı Dr Halil İbrahim Aşgın , Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Önceki dönemlerde Çorum Valiliği yapan Mustafa Yıldırım ve Atıl Üzelgün, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili Recep Kömürcü ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç, büyükelçiler, yabancı misyon, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Hattuşa'nın antik sırları açığa çıkıyor: Yerkapı Tüneli'nde bulunan hiyeroglifler İtalya'da tanıtıldı Hattuşa'nın antik sırları açığa çıkıyor: Yerkapı Tüneli'nde bulunan hiyeroglifler İtalya'da tanıtıldı