İSTANBUL (AA) - DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 10'uncu sezonunun 7'inci etabı olan Misano'dan 14 puanla ayrıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İtalya'da düzenlenen ikinci Misano E-Prix'indeki yarışta, DS Automobies'ın şampiyon pilotu Vergne, 7 yarış içinde altıncı kez puan aldı.

DS E-TENSE FE23 araçları, motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'ye de ev sahipliği yapan pistte yüksek bir performans gösterdi. Fransız pilot Vergne, cumartesi ve pazar günleri düzenlenen sıralama turlarında ikinci olması sayesinde bir kez daha gridin ön sırasından yarışa başladı.

DS Automobiles'ın güçlü genel performansına katkı sağlayan takım arkadaşı Belçikalı Stoffel Vandoorne ise altıncı sırada yer aldı.

Vergne, Misano'dan toplam 14 puanla ayrıldı. Tecrübeli pilot, 7 yarışın altısında puan elde ederek istikrarlı performansını sürdürdü. İki kez Formula E şampiyonu olan Vergne, sezonun henüz yarısı tamamlanmadan geçici sürücüler klasmanında altıncı sırada yer aldı.

Öte yandan, Belçikalı sürücü Vandoorne, sıralamalardaki yüksek performansının ardından, aracının hasar gören gövdesini onartmak için piste girmek zorunda kaldı ve başarılı bir sonuç elde etme şansını kaybetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, Misano'daki yarışlarda mükemmel performanslarına rağmen yeterli puan alamamaları nedeniyle biraz hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Franzetti, "Bu durum gerçekten çok üzücü çünkü sıralamalarda tutarlı bir şekilde süratliydik, ancak yarışlarda çoğunlukla dış etkenlerden kaynaklanan zorluklarla karşılaştık. Sıralamalardaki mükemmel performansımız, önümüzdeki yarışlarda üzerine ekleme yapabileceğimiz sağlam bir temel oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

2018 ve 2019 Formula E şampiyonu Vergne ise takım olarak sıralama turlarındaki performanslarında açık bir ilerleme kaydettiklerine değindi.

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

Vergne, "Geçiş modunu kullanırken stratejik bir hata mı yaptık bilemiyorum fakat sadece iki turda birkaç sıra kaybettim ve sıralamada daha aşağıya düştüm. Bu pistin gerektirdiği enerji yönetiminden dolayı kaybettiğim pozisyonları daha sonrasında telafi edemedim." ifadelerini kullandı.

Formula E'de bugüne kadar 112 yarışa katılan DS Automobiles, 4 şampiyonluk, 16 zafer, 48 podyum ve 23 pole pozisyonu elde etti.