1972 Diyarbakır doğumlu Ramazan Pişkin, "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" ve "Filozof Ramazan" lakaplarıyla tanınan, dini konular üzerine yaptığı konuşmalarla sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan bir isimdi. Kendini İslamiyet üzerine kitaplar okuyarak yetiştirdiğini belirten Pişkin, Diyarbakır ve İstanbul'da çeşitli camilerde verdiği vaazlarla tanınmaya başlamıştı.

İstanbul'da Acı Bir Son

Kızılay her evde bir ilk yardımcı hedefine eğitimlerle yaklaşıyor Kızılay her evde bir ilk yardımcı hedefine eğitimlerle yaklaşıyor

Ramazan Pişkin, İstanbul Cerrahpaşa Mahallesi'nde işlettiği çay ocağında, 13.50 sıralarında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Göğüs bölgesinden aldığı üç bıçak darbesi sonucu ağır yaralanan Pişkin, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hukuki Süreç ve Toplumsal Tepkiler

Pişkin'in, 2022 yılında Elazığ'da Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırıldığı ve Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 6 ayda bir muayene olması şartıyla serbest bırakıldığı biliniyor. Bu karar, 2017'de Ulu Cami'de bir kadına yönelik cinsel taciz suçundan alındı.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Pişkin'i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

Toplumsal Yankı ve Medyanın Rolü

Ramazan Pişkin'in trajik ölümü, sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda geniş yankı buldu. Medya organları ve toplumsal medya kullanıcıları, Pişkin'in hayatını kaybettiği olayı, toplumsal şiddetin ve hoşgörüsüzlüğün bir yansıması olarak değerlendiriyor. Bu olay, toplumda artan şiddet olaylarına karşı daha etkin önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Ramazan Pişkin'in hayatını kaybettiği bu acı olay, toplumsal barış, hoşgörü ve güvenlik konularında ciddi soruları beraberinde getiriyor. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve benzer trajedilerin önlenmesi adına gerekli adımların atılması toplumun ortak beklentisi haline gelmiştir.