Ev yapımı pizza, lezzeti ve tazeliğiyle dışarıdan alınan pizzalara fark atıyor. Kendi mutfağınızda, sevdiklerinizle birlikte usta şeflerin sırlarını kullanarak enfes pizzalar yapmaya hazır mısınız?

Pizzaya olan sevginiz, ancak dışarıdan sipariş vermenin getirdiği suçluluk duygusuyla gölgeleniyorsa, evde kendi pizzanızı yaparak bu duygudan kurtulabilirsiniz. İşte size adım adım ev yapımı pizza tarifi!

Marketten alınan donmuş pizzalardan sıkıldınız mı? O zaman mutfağa girme zamanı! Evde, kendi ellerinizle yapacağınız taze ve lezzetli bir pizza ile ailenizi ve arkadaşlarınızı şaşırtın. İşte başlamanız için ihtiyacınız olan her şey.

Herkes bu tarifi konuşuyor: Balon gibi kabaran pişi tarifi Herkes bu tarifi konuşuyor: Balon gibi kabaran pişi tarifi

Pizza Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su

Sosu İçin;

2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik

Üzeri İçin;

Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Domates kurusu
Mantar
Mısır

Evde Pizza Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.
Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim.
Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır.
Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.
Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu,dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim.
Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım.
Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır.

Pizza yapmanın bu kadar kolay ve eğlenceli olduğunu keşfettikten sonra, dışarıdan pizza sipariş etmeye bir daha ihtiyaç duymayacaksınız. Kendi elinizle hazırladığınız pizzalar, hem sağlık açısından daha güvenilir hem de tamamen sizin zevkinize göre özelleştirilebilir. Bu tarifi deneyerek evde pizza yapmanın keyfini çıkarın ve lezzetli sonuçları sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi