Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile 40 kişilik heyet, cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Çorum'da sahnelenen "Yüzyıllık Destan: Ateş" adlı tiyatro oyununa eşlik etmek üzere Çorum’a geldi.

Genel Müdür Tamer Karadağlı, Çorum ziyareti kapsamında Devlet Tiyatro Salonu'nda bir dizi incelemelerde bulunurken, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ı da ziyaret etti.

Karadağlı, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Çorum'da sahnelenen "Yüzyıllık Destan: Ateş" adlı tiyatro oyununa eşlik etti.

Cuma ve Cumartesi akşamı Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunda ise, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının Türk milletinin desteğiyle Milli Mücadele'yi başlatması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu anlatıldı.
Oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi.

Dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı Tamer Karadağlı, Çorum’da yoğun ilgiyle karşılandı.

Hat eserler Macaristan'a konuk oluyor Hat eserler Macaristan'a konuk oluyor

Bu arada Çorum’un sevilen simalarından Yahya Çakıcı, beraberinde tiyatrocu – yazar Mustafa Arıkoğlu ile birlikte Tamer Karadağlı’ya günün anısına hediye verdi.

Tamer Karadağlı, 1993 yılında Ferhunde Hanımlar dizisiyle televizyon kariyerine başladı. Bu dizide Selçuk karakterini canlandırdı. Daha sonra Babam Olur Musun, Şaşıfelek Çıkmazı, Nasıl Evde Kaldım, Artık Sevmeyeceğim gibi dizilerde rol aldı. Türkiye çapındaki esas tanınırlığı ise Çocuklar Duymasın dizi ile oldu. 2002-2019 yılları arasında farklı sezonlarda yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde Haluk Çetinoğlu karakterine hayat veren Karadağlı, bu dizideki performansıyla uzun süre evlerimizin oturma odasına “Ba ba ba ba” nidası ve “Taş Fırın erkeği!” repliği ile konuk oldu. Ayrıca Yağmur Zamanı, Hayatım Sana Feda, Doktorlar, Son Ağa, Avrupa Yakası gibi dizilerde de rol aldı. Karadağlı, 2021 yılında Savaşçı dizisinde Albay Oktay Göktürk/Uzi karakterini canlandırdı; yakında ise Andropoz adlı Netflix dizisinde rol aldı. Karadağlı, sinema kariyerine ise 2003 yılında Bir Tutam Baharat filminde Mustafa rolüyle başladı. Daha sonra Beyza'nın Kadınları, Şans Kapıyı Kırınca, Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, Living & Dying gibi filmlerde oynadı. 2012 yılında Süper Türk filminde Ekber rolünü canlandırdı. 2017 yılında Sinyalciler: Son Akşam Yemeği filminde rol alan oyuncu 2018 yılında Börü filminde Mustafa Kemal Atatürk'ün seslendirmesini üstlendi. En son Serçenin Gözyaşı (2023) adlı filmde Hakim Bey karakterine hayat verdi.

Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak görevini sürdürüyor.