Mis kokusu ve eşsiz lezzetiyle dereotlu poğaça, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzet harikası. Bu tarif sayesinde, poğaça yapmanın püf noktalarını keşfedecek ve herkesi hayran bırakacaksınız.

Dereotlu poğaça, lezzeti ve pratikliğiyle mutfaklarda yeni bir dönem başlatıyor. Bu kolay ve adım adım tarif ile siz de mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İşte tarifi...

Dereotlu poğaça tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ

İzmir usulü Şambali Tatlısı tarifi! Tam kıvamında Şambali Tatlısı nasıl yapılır? İzmir usulü Şambali Tatlısı tarifi! Tam kıvamında Şambali Tatlısı nasıl yapılır?

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Yarım demet dereotu

1 adet yumurta

3 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Dereoutlu poğaça nasıl yapılır?

1. Poğaça için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

2. Unu kontrollü olarak ekleyerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.

4. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.

5. Fırından alın ve ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!