Evinizde kısa sürede ve kolayca yapabileceğiniz bir lezzet arıyorsanız, mayasız poğaça tarifimiz tam size göre. 30 dakikada hazırlanan bu poğaçalar, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Pratik, lezzetli ve mayasız! Evet, doğru duydunuz. Bu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.

Kahvaltı ve çay saatleriniz için yeni bir tarif mi arıyorsunuz? Kıyır kıyır mayasız poğaça tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzeti maksimuma çıkarabilirsiniz.

Asla Şaşmayan Mayasız Poğaça Tarifi

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Malzemeler

150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Asla Şaşmayan Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarini yoğurma kabına alalım.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.
Yumuşak bir hamur olsun.
Hamur hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve uzun bir form vererek uç kısımlarını sivriltelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına sıraladıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım ve üzerine bıçakla çizik atalım.
Ardından susam ekleyerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor

Bu özel poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirin. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, deneyen herkesin bayıldığı bir lezzet haline gelecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi