Sungurlu’ya bağlı Demirşeyh köyüne yapılacak olan tarımsal sulama göleti için çalışmalar başladı. İş makinaları gölet yapılacak alanda çalışmalarına devam ediyor. 

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı Metin Özsarı, beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kaplan ve Alaettin Tosundereoğlu ile birlikte gölet yapılacak alanını ziyaret etti. Başkan Metin Özsarı, burada yetkililerden bilgiler alarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

“KASIM AYI İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK”

Sulama göleti hakkında bilgiler veren Özsarı, “Demirşeyh Köyü Fındıcak Göleti için ihaleyi kazanan firma tarafından iş makinaları çalışmalarına başladı. Toprak zemin altı 10 metre derinlik, 30 metre yüksekliğe ulaşacak, genişliği 110 metre olacak, 1.600 dönüm arazi sulanacak, gölet tahmini Kasım ayı içerisinde teslim edilecektir.” dedi. 

“KURU TARIMDAN SULU TARIMA GEÇİLECEK”

Özsarı, bu projenin hayata geçmesiyle seçilen sulama yöntemi ile toprak ve su kaynakları korunarak sürdürülebilir tarım olanakları oluşturulacağını ve söz konusu alanda bitki deseni de değişecek olup, kuru tarımdan sulu tarıma geçilmiş olacağını vurguladı. 

Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor Kızılay, ihtiyaç sahipleri için butik açıyor

İlçe Başkanı Metin Özsarı, “AK Parti İl Başkanımız Sayın Murat Günay, AK Parti Çorum Milletvekillerimiz Sayın Yusuf Ahlatcı, Sayın Oğuzhan Kaya, Çorum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi yapılan çalışmaları ve projeleri yakından takip ediyor, gerekeni yapıyor. Kendilerine ilçemiz adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.