129 gün sonra Cumhuriyet bayramı için Eskişehir’den Ankara’ya iki otomobil getirili. Tedbir amaçlı otomobillere benzin yeterli miktarda konmaz, Ankara’da bir Petrol istasyonunda konması planlanır, ancak konvoy Petrol istasyonunda durdurulmaz ve Çankaya Köşküne az miktardaki benzinle çıkılır, yetkililerin “benzin yeterli değil, benzin konması gerekir” denmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı köşk yetkilileri; Cumhurbaşkanı kapıdan çıkıyor” diyerek telaş içinde benzin konmaz.

Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel doğruca DEVRİM 1 otomobilin yanına gelir gazetecilerin fotoğraf makinalarındaki flaşların patladığı zaman içinde otomobil bir süre gittikten sonra benzin biter ve Cumhurbaşkanı Gürsel otomobilden inerek basın mensupları karşısında şu sözleri sarf eder; “GARP kafasıyla Otomobil yapıyoruz ama ŞARK Kafasıyla Benzin ikmalini unutuyoruz” Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel”.

1961 yılında 129 günde Türkiye’nin güçlü ekonomisine başlangıç yapılması gereken bir Teknoloji Devrimi,  Darbeci Cumhurbaşkanının iki dudağından çıkan sözle ortadan kalkmış olur.

Devrim 1 ve Devrim 2 Otomobili Depoya kaldırılarak çürümeye terk edilir. Türk Mühendislerinin emekleri ÇÖPE atılmış oldu.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız” Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Ana yüklenicilerimiz, alt yüklenicilerimiz, KOBİ’lerimizle koordineli bir şekilde hizalanmamız gerektiğinin farkındayız”