AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısı ile birlikte Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyu ile paylaşan Zeki Gül, aday gösterilmesi ve göreve seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği bazı projelerden bahsederek, “Bizim için siyaset hayırda yarışma işidir. Birilerini yok etme, gerçek dışı iftira ve sözlerle yıpratma, başkalarının omzuna basarak yükselme, insanların yaptıklarını yok sayma asla değildir ve öyle olmayacaktır” dedi.


Zeki Gül, kendisinin gerek Çorum Belediye Başkan Yardımcılığı, gerekse Belediye Başkanlığı döneminde emanete emin bir kişi olarak sorumluluğunu yerine getirdiğini, kendilerinden önceki dönemde başlatılan projelerin takipçisi olarak tamamlamaya çalıştığını anlatarak, Çorum’a ve Çorumluya hizmete temel ilke edindiklerini kaydetti.

“HER ALANDA ÇAĞDAŞ PROJELERLE ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
Zeki Gül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Çorum’u daha yaşanabilir ve kalkınmış bir şehir haline getirmek adına, belediyecilik anlayışımız, modern, şeffaf ve katılımcı bir yaklaşımla şekillendireceğiz. Her alanda çağdaş projelerle şehrimizi geleceğe taşıyacağız. 


Gençlerimizi güçlendiren, kadınlarımızı daha etkin kılan, dezavantajlı gruplara destek olan sosyal projelerle bir arada yaşamanın çabasını göstereceğiz. AK Parti’nin belediyecilikteki vizyonuna bağlı olarak Çorum’un bütün renklerini sevgiyle, özveriyle sahiplenerek, halkımızın beklenti ve ihtiyaçlarına uygun projeleri hayata geçireceğiz. İnsan odaklı, kalıcı ve etkili, sürdürebilir çözümler üreterek Çorum’u Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirmeyi hedefliyoruz. 

Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu


Geçmişte elde ettiğimiz tecrübelerle birlikte şimdi yeni bir döneme adım atmanın heyecanını yaşıyorum.
Tarih ve kültür şehri olan ilimizin kültürel zenginliklerini korumak, restore edip ya da ettirip turizme kazandıracağız. 
Çorum’un doğal güzelliklerini ve tarihi bölgelerini içeren turistik rotalar oluşturacağız.
Yöresel ürünlerin tanıtımını yaparak kültürel mirası yaşatmakla birlikte ekonomiyi canlandıracağız.
Gençleri bilim, sanat ve kültürle buluşturan etkinlikler düzenleyip, teknoloji ve inovasyon merkezi oluşturacağız.
Dezavantajlı bölgelerdeki okulları güçlendireceğiz, öğrencilere destek programları oluşturacağız. 
Kentsel dönüşümde vatandaşlarımızın haklarını da koruyarak hem binaları yenileyeceğiz, hem de depreme şehrimizi hazır hale getireceğiz.
Akıllı şehir uygulamaları ile şehri daha etkili yönetmek ve hizmetleri optimize etmek için teknoloji ve inovasyonu kullanarak halkımızın daha rahat ve ferah bir şehir hayatı yaşamasını sağlayacağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendiren projeleri hayata geçireceğiz.
Trafik yoğunluğunu azaltmak, toplu taşıma sistemini güçlendirmek adına çözüm konusunda çalışmalar yapacağız. 
Şehirdeki kamu ve özel binalardaki engelli erişilebilirliğini azami düzeye çıkarmak için gayret edeceğiz.
Gösterişten uzak, kimseyi rencide etmeyen, afişe edecek davranışlardan kaçınan, ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturuna uyarak sosyal yardım ve dayanışmayı en hakkaniyetli bir şekilde yerine getireceğiz. 
Çorum’un tarımsal potansiyelini öne çıkaran, yerel üreticilere destek olacak bir tarım ve organik ürün pazarı kuracağız. Bu hem ekonomiyi güçlendirecek, hem de sağlıklı yaşamı destekleyecektir. 
Organize Sanayi ve diğer sanayi bölgelerimizde bulunan işadamlarımız ve sanatkarlarımız toplumumuzun en önemli ve vazgeçilmez unsurlarıdır. Onların her türlü sıkıntılarını giderme ve problemlerini çözme konusunda gayretimiz olacaktır.

“YENİ BİR VİZYONLA HİZMETTE ZİRVE YAPACAĞIZ”
Ben Çorum milliyetçisiyim. Bu şehre hizmet etmek benim için en büyük onurdur. Geçmişte başardıklarımızın sadece bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Yeni bir vizyonla, daha büyük projelerle şehrimizin potansiyelini en üst seviyeye çıkartarak hizmette zirve yapmak istiyorum. 
Bizim için siyaset hayırda yarışma işidir. Birilerini yok etme, gerçek dışı iftira ve sözlerle yıpratma, başkalarının omzuna basarak yükselme, insanların yaptıklarını yok sayma asla değildir ve öyle olmayacaktır.
AK Parti’nin bir neferi olarak bu davanın toplumdaki insanlarımızın tamamını kucaklama siyasetimiz devam edecektir.