Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ekonomik malzemelerle süsleyebileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tam size göre. Pratik adımlarla lezzetli sonuçlara ulaşın.

Tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde çözümleyecek sütlü irmik tatlısı, hem basit hem de muazzam bir tat sunuyor. Geleneksel lezzetlerimizi evinizde denemeye hazır olun.

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmek isteyenler için sütlü irmik tatlısı, kusursuz bir seçim. Adım adım tarifimizi takip ederek, bu klasik lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Sütlü irmik tatlısı tarifimizi deneyerek, soğuk kış akşamlarınızı sıcacık bir lezzetle taçlandırabilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli tatlı, hem ekonomik malzemelerle kolayca hazırlanabilir hem de herkes tarafından sevilir. Mutfağınızda lezzetli deneyimler yaratmaya devam edin ve bu tatlıyla tatlı anlarınıza eşlik edin.

Editör: Haber Merkezi