Krep pasta, hem pratik hem de eşsiz lezzetiyle favori tatlılarınız arasında yerini alacak. Adım adım tarifimizle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Tatlı krizleriniz için hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, çikolatalı krep pasta tam size göre. Bu kolay tarifle, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz.

Eğer mutfakta yeni lezzetler arayışındaysanız ve tatlı yapmayı seviyorsanız, çikolatalı krep pasta ile tanışma zamanınız geldi. Bu tarif, tatlı düşkünlerinin yeni favorisi olacak.

Eğer mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız ve klasik pastalardan sıkıldıysanız, bu krep pasta tarifi tam size göre! Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, favori tatlılarınız arasına girecek.

Krep Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Bu eşsiz tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Hamuru İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Üzeri İçin:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un

Nasıl Yapılır? Adım Adım Krep Pasta Tarifi

Kreması için, süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, vanilin ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara alın ve tamamen soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin.

Çikolata sosu için, tüm malzemeleri bir tencereye alıp kıvam alana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Krep hamuru için, yumurta ve şekeri çırpın, sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Yağlanmış tavada her birini arkalı önlü pişirin.

Servis tabağına ilk krepinizi koyun, üzerine 1,5 yemek kaşığı kadar krema sürün. Her kat arasına krema sürerek krepleri üst üste dizin. Son olarak, üzerine çikolata sosu gezdirin.

Hazırladığınız krep pastayı 1 saat kadar dolapta dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi