Limonlu revani, bayram sofralarınıza ve özel günlerinize ferah bir tat katacak. Limonun doğal tazeliği ile irmiğin buluştuğu bu tatlı, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday!

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Limonlu revani ile tatlıya yeni bir soluk getirin. Limonun asidik ve taze notası ile revaniyi birleştirerek, tatlı severlere unutulmaz bir deneyim sunun. İşte adım adım limonlu revani tarifi!

Limonlu revani, her lokmada yazı hatırlatan, ferah bir tatlı. Geleneksel revani tatlısına modern bir dokunuş katmak için limon kullanarak, tatlıda harikalar yaratabilirsiniz. İşte bu özel tatlıyı yapmanın tüm püf noktaları!

Malzeme Listesi
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası
Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Limonlu revani, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından birine modern ve ferah bir dokunuş ekleyerek her sofraya uyum sağlayabilir. Limonun verdiği taze ve ferah tat ile tatlı severlerin gönlünde taht kuracak bu revani, özellikle yaz aylarında serin bir tatlı alternatifi olarak tercih edilebilir. İster özel günlerde ister günlük ikramlarınızda, limonlu revani tarifi ile tatlı anlarınıza lezzet katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi