Sabahları güne zinde bir başlangıç yapmanın sırlarından biri, lezzetli ve doyurucu bir kahvaltıdır. Muhammara, bu anlamda vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Domates ve biber salçasının ceviz ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek.

Evinizde kahvaltı sofralarını şenlendirecek, hem göze hem damağa hitap eden bir tarif arıyorsanız, muhammara tam size göre. Acuka olarak da bilinen bu lezzeti keşfedin ve kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın.

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltılık arayışı içindeyseniz, muhammara sizin için biçilmiş kaftan. Bu yöresel lezzeti evde yaparak, kahvaltılarınıza hem renk hem de farklı bir tat katmış olacaksınız. Hadi gelin, bu lezzetli tarifi birlikte keşfedelim!

MALZEMELER

1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber

TARİF

Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.
Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.
Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi