Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satır başları:

İran halkına taziyelerimi iletiyorum

Reisi'nin ölümünden büyük üzüntü duydum. Helikopter kazasında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına kardeş İran halkına, devletine, hükmetine en samimi taziyelerimi iletiyorum.

Cumhurbaşkanıvekili sayın Muhammed Muhbir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim, taziyelerimi kendilerine ifade ettim.

İran'ın filistin davasına verdiği güçlü desteği her zaman takdirle karşıladım. İran'a karşı uygulanan tek taraflı yaptırımlara katılmayarak komşuluk hukukumuzun gereğini yerine getirdim.

Bugün kadar en sıkıntılı zamanlarında Türkiye İranlı kardeşlerine samimi destek vermiş bu konuda tavizsiz duruş sergilemiştir.

Murat Kurum’dan önemli atama! Çorumlu Halil İbrahim Azak daire başkanı oldu Murat Kurum’dan önemli atama! Çorumlu Halil İbrahim Azak daire başkanı oldu

Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla temasa geçerek arama kurtarma çalışmalarına katkı vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonra da aynı hissiyatla devam edeceğiz.

Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık.

İranlı kardeşlerimizin tekrar başı sağ olsun diyoruz.

Editör: Haber Merkezi