Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ekim’de hasta kabulüne başlayan İzmir Şehir Hastanesi ile 4 kilometrelik bağlantı yolu ve kavşağın açılış töreninde vatandaşları selamlayarak, şehir hastanesi ile diğer yatırımların kente, millete ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. İzmir Şehir Hastanesinin yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, kapalı açık otoparkları ve diğer birimleriyle İzmir’e yakışır bir eser olduğunu söyleyen Erdoğan, “Laf değil, icraat. Buranın yollarını kim yaptı diye de sorarsınız değil mi? Kimin yapması lazım? Büyükşehir Belediyesi’nin yapması lazım. Peki Büyükşehir Belediyesi buranın altyapı olarak yollarını yaptı mı? Hayır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız devreye girdi. İlk etabı hallettik ama yetmez. İnşallah şimdi buranın yollarıyla alakalı ikinci etabını da yine Ulaştırma Bakanlığımız en güzel şekliyle yapacak ve hastanemize ulaşım daha da kolaylaşacak. Çünkü hastane yapınca ulaşım şart. Hastanemize hızlı, emniyetli ve konforlu bir erişim için inşa ettiğimiz 4 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunu ve kavşağını da bugün hizmete açıyoruz” diye konuştu.

“800 bin yeni öğretmen atadık, 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz”

Okulların neredeyse tamamını yeniden inşa ettiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini sağlamak için 800 bin yeni öğretmen atadık. Üniversite öğrenimini herkes için ayrıcalık değil hak haline getirdik. Darbecilerin yıktığı, mesleki eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdık. Sağlık dedik, şehirlerimizin tamamını donanımıyla, teçhizatıyla, ambulansıyla en modern sağlık hizmetlerine kavuşturduk. İzmir’de olduğu gibi pek çok yerde faaliyete geçen şehir hastanesi, sağlık hizmetlerini demiştik ki dünya standartlarının üstünde bir seviyeye taşıdık. Yaklaşık 310 bini doktor olmak üzere 1 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz. Ülke genelinde 2 buçuk milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek, hizmeti vatandaşın ayağına götürdük. Güvenlik güçlerimiz terör örgütlerinin başını ezerek insanlarımızın huzur içinde hayatını sürdürmesini sağladılar. Sınırlarımızın güvenliğini artırarak, terörü kaynağında kurutma stratejisine geçtik. Askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, istihbaratıyla Türkiye’yi dünyanın en güvenli ülkesi haline getirdik. Bitmedi, adalet dedik; yargı teşkilatımızı, binasından personeline kadar baştan aşağı milletimize en iyi hizmeti sunduk, altyapıya kavuşturduk. FETÖ’nün güdümünde itibar kaybeden adalet sistemimizi milletimizin emrine amade kıldık. Yargılama sürelerini kısaltacak tedbirleri alarak adaletin hızla tesisine zemin hazırladık. Bitmedi, ulaştırma dedik, bölünmüş yol uzunluğumuzu, 6 kilometreden aldık, 30 bin kilometreye yaklaştırdık.”

Her yıl 200 bin kişi kriz geçiriyor! Her yıl 200 bin kişi kriz geçiriyor!

“Kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşımı çeşitlendirdik, güçlendirdik”

Erdoğan, “Tünelleriyle, köprüleriyle, otoyollarıyla, hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla, havalimanlarıyla, kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşımı çeşitlendirdik, güçlendirdik. İnşallah İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattını da etap etap hizmete alarak bu alandaki çalışmalarımızı taçlandıracağız. Bir kısmı da İzmir’de olmak üzere yaptığımız stadyumlar, spor alanları, atletizm pistleri, havuzlar ve diğer tesislerle lisanslı sporcu sayımızı 15 milyonu faal, sporcu sayımızı 4 milyonun üzerine çıkardık müsabakalarda. Bakanlığımızca 7 bin 400’den fazla madalyayla spor alanında verdiğimiz emeklerimizin karşılığını da aldık” ifadelerini kullandı.

“İzmir Şehir Hastanemiz ve bağlantı yolları da işte bu eser zincirinin eklediğimiz son halkasıdır”

“Milli gelirimizden ayırdığımız payı üç katına çıkartarak devletimizin ülkemizdeki kimsesizlerin kimsesi olduğunu gösterdik” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Kimsesiz çocuklardan yaşlılara, engellilerden dul kadınlara kadar tüm dezavantajlı kesimlere sahip çıktık. Bugün ülkemizdeki altı buçuk milyon çocuğa ulaşan sosyal destek sistemimizle dünyanın örnek aldığı bir seviyeye geldik. Toplu konutta bir milyon 314 bin inşaatla insanımızın modern, depreme dayanıklı, huzurlu yuvalara kavuşmasına öncülük ettik. 81 vilayetimize yayılan, hizmete açılmış ve açılışa hazır hale gelmiş 222 millet bahçesiyle şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın hayat kalitesini artırdık. Atık su arıtma, düzenli depolama, hava ve su kalitesi kontrolü sistemiyle çevreye duyarlı hayat alanları oluşturduk. Yaklaşık bir milyona yakın konut ve iş yerinde kentsel dönüşüm projesi uyguladık. İzmir Şehir Hastanemiz ve bağlantı yolları da işte bu eser zincirinin eklediğimiz son halkasıdır. Rabbim bizleri yaptığı hizmetlerle şu gök kubbede hoş bir seda bırakarak gidenlerden eylesin diyoruz” dedi.

“İnşallah bu seçimleri de huzur içinde hizmet yarışı şeklinde tamamlayacağız”

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi de önümüzde mahalli idareler seçimleri var. İnşallah bu seçimleri de huzur içinde hizmet yarışı şeklinde tamamlayacağız. Bölgemizde ve dünyada güç dengelerinin değiştiği siyasi ve ekonomik krizlerin, çatışmaların derinleştiği bir dönemde Türkiye’nin güven ve istikrar iklimini korumaya her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunuyor. Geçtiğimiz 17 seçimin her biri gibi bu seçimi de ülkemizi siyasi açıdan istikrarsızlığa, ekonomik bakımdan çöküşe, sosyal yönden çatışmaya sürüklemenin vesilesi haline getirmek isteyenler elbette boş durmuyor” şeklinde konuştu.

“İzmir’in de bu kutlu mücadelede bize güç vermesini bekliyoruz”

Son dönemde kamuoyunda dedikodular ve spekülasyonlar üzerinden yürütülen kampanyalar olduğuna işaret eden Erdoğan, “Biz tüm bu tuzakları bozarak yolumuza devam ederken hiçbir zaman asıl hedeflerimizden kopmuyor, asıl mücadelemizden taviz vermiyoruz. Her dönemde olduğu gibi bugün de bizi en iyi milletimizin anladığına inanıyorum. Verdiğimiz mücadelede bugüne kadar en büyük gücümüz milletimizin desteği olmuştur. Bundan sonra da erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bu ülkenin 85 milyonunun duası ve desteğiyle yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz. Çünkü biz bu milleti özellikle yapacağımız hizmetlerle ibadet mertebesinde görüyor ve seviyoruz. Çünkü biz medeniyetimizin ve tarihimizin son kalesi bu ülkeyi mutlaka dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz. İzmir’in de bu kutlu mücadelede bize güç vermesini, destek vermesini, heyecan vermesini bekliyoruz. Şehir hastanemiz ve diğer sağlık birimlerimizle, İzmirli kardeşlerimizi sağlıkla, mutlulukla yaşayacakları bir hizmet altyapısına kavuşturduk” diye konuştu.