AK Parti Çorum Milletvekilleri Av. Yusuf Ahlatcı, Av. Oğuzhan Kaya ile MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı konuyla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Milletvekillerinin ortak açıklamasında, İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun yolu üzerinde Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü'nün yanında bulunan Toplam 55 bin metrekare alanda Polis Moral Eğitim Merkezi yapılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Daha önce projesi hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan Polis Moral Eğitim Merkezi’nin yatırım programına alındığını bildiren milletvekilleri, bölgede olmayan ve Türkiye'de de sadece 3 kentte bulunan merkezin 4'üncüsünün Çorum'a yapılacağını dile getirdiler.
10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesiste belirli aralıklarla polis memurlarının Çorum'a gelip, burada hizmet içi eğitim alacağını ifade eden milletvekilleri, bakanlık tarafından tesisin ihale tarihi ve şartlarının belirlendiğini açıkladı. Milletvekilleri Ahlatcı, Kaya ve Kayrıcı, 12 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan ihalenin saat 10:30’da Pazarlık Usulü gerçekleştirileceğini belirttiler.

Çorum'un 198 köyünün sadece 3 tanesini kadın muhtarlar yönetiyor Çorum'un 198 köyünün sadece 3 tanesini kadın muhtarlar yönetiyor

İhaleye 21 firmanın davet edildiğini söyleyen milletvekilleri, ihale sürecinin ardından da tesisin temelinin atılacağını ve belirlenen takvim doğrultusunda yapımına başlanacağını vurguladılar.