Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı konuşma hakkı alan AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Ahlatcı, Çorum'un tarih, kültür, ve ekonomik başarılarına vurgu yaparak, ilin gelişimine dair çeşitli istatistikleri paylaştı. Ahlatcı, konuşmasında Çorum'un UNESCO dünya mirası olan Hattuşa Antik Kenti ve Hititlerin Antik Başkenti gibi tarihi zenginliklere ev sahipliği yaptığını belirterek, ilin barış ve kardeşlik misyonunu vurguladı.

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız” “Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

 Ayrıca, Çorum'un tarım sektöründeki önemli konumuna değinerek, Türkiye'nin ilk 10 tarım ilinden biri olduğunu ifade etti. Çorum'un sanayi ve ekonomik başarılarına vurgu yapan Ahlatcı, Savunma Sanayii alanında yapımı tamamlanan özel sektör yatırımlarının ilin stratejik önemini artırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Çorum'a yapılan yatırımın 25 milyar lirayı aştığını belirten Ahlatcı, ilin kalkınma modeli haline geldiğini vurguladı. Çorum'un ulaşım altyapısına dair önemli projelerden bahsetti. Ahlatcı, havayolu ulaşımı yanında en büyük hedefimiz olan tren yolu çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Çorum'un Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olma hedefine yönelik olarak yapılan tren yolu projesini önemle vurgulayan Ahlatcı, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Ahlatcı, konuşmasını Filistin'e destek mesajları ile tamamladı, İsrail zulmü altında soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlere Çorumlu hemşehrilerinin dualarının ve desteklerinin iletilmesini dile getirdi.