Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin yeni buluşma noktası olan Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezi, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği benzersiz bir deneyim sunuyor. Açıldığı günden bu yana 55 bin ziyaretçi ağırlayan bu özel mekan, gençlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Çorum Belediyesi’nin gençlere yönelik hayata geçirdiği önemli projeler arasında yer alan Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezi, gençlerin mekanı oldu. Çorum’un yanı sıra farklı şehirlerden gelen misafirlerini de ağırlayan Çorumlu Obası, açıldığı günden bu yana 55 bin ziyaretçiyi konuk etti. 

Çorumlu Obası günümüz ile tarihi bağların kurulması noktasında hizmet vermeye devam ediyor.  Gençler, kamp süresince çeşitli sanatsal ve eğlenceli etkinliklerle doğa ile iç içe keyifli anlar yaşıyor. Çorumlu Obası’nın muhteşem manzarasıyla, çadırlarda oluşturulan atölyelerde farklı becerilerini deneyimleyen öğrenciler, dokuma, ebru sanatı ve baskı çalışmaları gibi geleneksel el sanatlarını tecrübe etme imkânı buluyor. Ziyaretçileri rehberler eşliğinde ok atıyor, ata biniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birincilik ödülü aldı

Açılışı 2021 yılı ekim ayında Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan tarafından yapılan Çorumlu Obası, Türkiye’de 283 proje arasından birinci seçilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül almıştı. Gençlerin yatılı olarak da kalabildiği Çorumlu Obası, 2021’den bu yana 55 bin kişiyi konuk etti. 

Türkiye’de oba konseptinde ilk gençlik kampını Çorum’a kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Obamızda 10 tane küçük çadırımız var. Bunun içerisinde 10 kişiye kadar yatılı olarak kalınabiliyor. Büyük bir otağımız var. Otağımızda da 150 kişiye kadar etkinlik yapılabiliyor. Arkasında da ahşaptan oluşan bir sosyal tesis alanımız bulunuyor. Etrafında ise geleneksel sporlarla ilgili etkinlik alanları mevcut” dedi. 

Çorum'un doğa harikası: Kuş gözlemi ve doğa turizmi cenneti Gölünyazı Çorum'un doğa harikası: Kuş gözlemi ve doğa turizmi cenneti Gölünyazı

Türkiye’de bu tarzda bir gençlik kampı olmadığını ve ilki Çorum’da yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Hedefimiz tüm okullarımızdaki öğrenciler buraya getirmek suretiyle hem tarihle bugünü buluşturmak hem de tarihle gençlerimizi buluşturmak, bizim geleceğimizle geleneğimizi bir araya getirmek ve gelenekten aldığımız ilhamla geleceği inşa etmek.” dedi.