Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti

Sürdürülebilir tarımın kalbi Çorum'da atıyor. 'Arıları Yaşat' projesi, gençleri eğitim ve istihdamla buluşturarak, hem ekonomik kalkınmayı hem de çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETPRO) (EuropeAid/168241/ID/ACT/TR) kapsamında uygulanan Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) faydalanıcısı olduğu  hibe programı kapsamında Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile S.S. Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Hitit Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” Projesi’nin açılışı yapıldı.

Programa katılan Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir de ilimiz coğrafyasının tüm bitkilerin yetişmesine elverişli olduğunu, bu projenin kabullenildiğini müşahede ettiğini vurguladı. Çiftçinin arazisine ekim yaparken kaliteli tohum ve gübre kullandığını ancak tozlanmayı geliştirmek için adım atmadığını belirten Özdemir, tüm çiftçilerin arazilerinin yanına kovan koyması gerektiğini, bilinçsiz ilaçlamanın arıları yok etmesi nedeni ile ilaçlamada daha doğal yöntemlerin tercih edilmesinin daha doğru olduğunu ve arının insanlık için şifa kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.