Çorum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Olağan Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında İŞKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çorum'da hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don tehlikesi kapıda! Çorum'da hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don tehlikesi kapıda!

Toplantıda; İŞKUR hedef gerçekleşmeleri ve kurum çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, Mesleki ve Teknik Eğitim Programları, İş Başı Eğitim Programları, Hayat Boyu Öğrenme Kursları kapsamında yapılan çalışmalar, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen uygulamalar, Hitit Üniversitesinde kurulan Kariyer ve Mezunlar Ofisi çalışmaları, 15-29 yaş arasında “Ne Eğitimde, Ne İstihdamda” olan gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla düzenlenecek finansal muhasebe ve genel beceri eğitimleri, farkındalık arttırıcı etkinlikler, SYDV’dan yardım alanlardan çalışabilecek olanlarının işgücüne kazandırılması ile ilgili çalışma yapılması  konuları  görüşüldü.

Çorum’daki istihdamın arttırılması konusunda yapılan ve yapılabilecek çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Vali Dağlı, Hitit Üniversitesi’nin makine ve imalat teknolojilerinde ihtisaslaşmış tek üniversite olmasının ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını, bununla birlikte sonuç odaklı, ileriye dönük vizyon sunabilecek proje ve çalışmalarla Çorum ölçeğinde istihdamı arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

  Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.