TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araçlar yarışmasında 51 finalist takım arasında mücadele eden ÇOROBOT Takımı, kendi ürettikleri ÇOGG (ÇoRobot Genç Girişimciler Gurubu) isimli araçlarıyla yarıştı. Yarışmalar, 24-29 Nisan tarihleri arasında Kocaeli'nin Gebze ilçesi TÜBİTAK yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Elektromobil kategorisinde yapılan yarışlarda 8. sırayı alan ÇOROBOT Takımı, aynı zamanda Görsel Tasarım Ödülü'nü de kazanarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ödülle döndü. Öğrencilerin büyük emek ve özveriyle hazırladıkları ÇOGG aracı, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. TOGG ve ÇOGG araçları, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi'nde bir arada sergilendi.

Intel'den yapay zeka piyasasına büyük darbe: Gaudi 3 çipinin öne çıkan özellikleri Intel'den yapay zeka piyasasına büyük darbe: Gaudi 3 çipinin öne çıkan özellikleri

Tübitak Başkanı Hasan Mandal ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorumlu öğrencileri ziyaret ederek başarılarını tebrik etti. Okul Müdürü Ömür Ergül, ÇOROBOT takımının elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca, yarışmaya sponsor olan ÇOSİAD Yönetim Kurulu ve diğer firmalara da teşekkürlerini iletti.

ÇOROBOT Takımı'nın başarısı, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu tür başarılar, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor ve gelecek nesiller için ilham kaynağı oluyor.

Haber Merkezi