Çorum’da 4 mevsim ziyaretçi çeken mesire alanları, havaların soğumasına rağmen doğadan kopmak istemeyenlerin tercihi oluyor. Sıklık Tabiat Parkı’nda yaban hayvanlarıyla iç içe olabilir, Çatak Tabiat Parkı’nda trekking yapabilir, İncesu Kanyonu’nda rafting veya kanyon yürüyüşüne çıkabilir, Yeşil Göl’de huzur bulabilirsiniz.

Çorum’un önemli ve cazibe noktası piknik alanları; Sıklık Tabiat Parkı, Bahabey Çamlığı, Kentpark, İtfaiye Parkı, Çatak, Ortaköy-İncesu ve Laçin-Yeşilgöl hafta sonu için plan yapanların tercihi oluyor.

Çorum’daki orman ve mesire alanları 4 mevsim ayrı güzel! Yeşilin bütün tonları var…

Hava sıcaklıklarının düşmesi, piknik alanlarındaki kalabalığın azalmasına neden oldu.

Çorum’da 4 mevsim ziyaretçi çeken mesire alanları, sonbahar mevsiminde de misafirlerine ayrı bir güzellik sunuyor.

Havalar soğuyor ama doğadan kopmak istemeyenler farklı rotaları araştırıyor.

Çorum'da hem piknik yapabileceğiniz, hem doğa yürüyüşüne çıkabileceğiniz, hem de çeşit çeşit orman meyvelerini toplayabileceğiniz güzel bir orman var ve kapıları 4 mevsim ziyaretçilere açık. 

YABAN HAYATININ KALBİ BURADA ATIYOR
Sıklık Tabiat Parkı Mesire Yeri ya da Sıklık Mesire Yeri, Çorum merkezine 5 kilometre uzaklıkta bir mesire yeri ve tabiat parkıdır.
İçinde, yaban hayvanlarının ziyaretçilere doğal ortamda tanıtımı amacıyla kurulmuş iki adet fauna tanıtım alanı (yabani hayvanat bahçesi) ile 165 farklı türde fidanın dikildiği bir botanik alanı bulunmaktadır. Bu alanda yaşayan canlı türleri arasında tavşan, sincap, tilki, yaban domuzu, kurt, porsuk, köstebek, kızıl şahin, atmaca, karga, bülbül ve kınalı keklik bulunur.
165 farklı türdeki 5 bin 500 adet fidanın dikildiği botanik alanı, 2012'deTürkiye'nin ilk örnek olarak kurulan fauna tanıtım alanı Sıklık Tabiat Parkı'nın en önemli özellikleridir. Fauna tanıtım alanı bitişiğinde 10 metre yükseklikte bir gözetleme kulesi vardır. Parkta yarıca ziyaretçilerin yararlanması için manzara seyir terasları, ziyaretçi tanıtım merkezi, ahşap çay bahçesi, botanik bahçe, kır lokantası, çeşme, büfe, tuvalet, yağmur barınağı ve spor tesisleri mevcuttur. 2012'de 50 dönümlük alana kurulan fauna tanıtım alanı bir hayvan üretim merkezine dönüşmüş ve hayvan sayısının artması sonucu 400 dönümlük yeni bir fauna alanı oluşturulmuştur. 2019 itibarıyla her iki fauna tanıtım alanında 14 adet kızılgeyik, 14 adet yaban keçisi, 3 adet karaca, 6 adet dağ ceylanı ve 3 adet tavşan bulunduğu bildirilmiştir.

ÇATAK TABİAT PARKI

Çatak Tabiat Parkı Çorum'da bulunan mesire yerleri arasındadır. Bölgede hakim ağaç türü karaçamdır ancak az sayıda sarıçam da görülmektedir. Tilki, tavşan, kurt, ötücü kuşlar ve keklik faunayı oluşturur. Bölgede trekking yapılabilecek uygun parkurlar bulunmaktadır. İlk etap Çalyayla Köyü'ne giden yol ayrımından başlamakta ve Alagöz Yaylası'nda sona ermektedir. Bu etap 7 kilometreden oluşmaktadır. İkinci etap ise, Alagöz Yaylası'ndan başlamakta ve Çatak Tabiat Parkı mesire alanında sona ermektedir. Sözkonusu parkurun tamamı 12 kilometre uzunluğundadır.

İNCESU KANYONU BÜYÜLÜYOR

Turizm Haftası'nda Çorum’un tarihi ve kültürel mirası öne çıktı Turizm Haftası'nda Çorum’un tarihi ve kültürel mirası öne çıktı

İncesu Kanyonu, Ortaköy İlçesi İncesu Köyü'ndedir. Özellikle tek giriş ve çıkışı bulunan İncesu Kanyonu,12.5 kilometre uzunluğundadır. Genişliği 40-60 metre arasında değişmektedir. Kanyonun her iki yamacı sarp kayalık olup, yer yer ormanlık alanlara rastlamak mümkündür. Kanyon rafting ve trekking sporları için uygun özellikler taşımaktadır. Bir doğa harikası olan kanyon, görülmeye değer güzelliktedir.
Trekking yapılabilecek parkur güzergahı; Yozgat İli Aydıncık İlçesi Kazankaya Beldesi'nden başlamakta, Çorum-Ortaköy-İncesu Köyü'nde bitirilmektedir. Parkurun, suyun akış hızının yoğun olduğu dönemlerde rafting sporuna elverişli olduğu düşünülmektedir. Diğer zamanlarda kanyon yürüyüş parkuru olarak kullanılarak bir tabiat harikasının gözlenmesi sağlanabilir.

SAKLI CENNET: YEŞİL GÖL

Çorum'un saklı cenneti `Yeşil Göl` OKA'nın hibe desteğiyle turizme kazandırıldı.
Çorum'un Laçin ilçesinde, bir akarsuyun ormanlık alandaki çukurda birikmeye başlamasıyla kendiliğinden oluşan "Yeşil Göl", etrafını çevreleyen çam ormanıyla birlikte yılın her mevsiminde ziyaretçilerine doyumsuz seyir sunuyor.
Kent merkezine 32 kilometre mesafede bulunan Yeşil Göl, sahip olduğu doğal güzelliği ve çevresindeki bitki örtüsüyle yöre halkınca "saklı cennet" olarak nitelendiriliyor.
Adını, suyunun renginin yanı sıra çevresindeki ormandan alan doğal göl, bir yandan çok sayıda balık türüne ev sahipliği yaparken, diğer yandan ormandan gelen kuş cıvıltılarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
Ziyaretçiler, göl kenarında piknik yaptıktan sonra patika yollardan yürüyerek, ağaç yaprakları nedeniyle neredeyse güneşin toprağa değmediği ormanı keşfetme imkanı buluyor.