Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Adalet Bakanlığınca başlatılan "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" için  1.000 adet fidan toprakla buluşturulmaya başlandı. Etkinlik ile birlikte başlanılan fidan dikim ve bakım çalışmalarına hafta boyunca devam edileceği ve  1.000 adet fidan toprakla buluşturulacağı kaydedildi. 

Bu kapsamda Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlik yükümlülerinin katılımı ile Çorum Yaydiğin Mevkisinde bulunan Adalet Ormanı ağaçlandırma sahasında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Çorum Milletvekili ve Vakıf 19 heyeti, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti Çorum Milletvekili ve Vakıf 19 heyeti, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

Etkinliğe Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum Cumhuriyet Savcısı Emirhan Mısırlı ve Çorum Denetimli Serbestlik Müdürü Nedim Kılıç,  15 denetimli serbestlik yükümlüsü ve 6 Müdürlük personeli katıldı. 

Programda ayrıca proje kapsamında Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne  "Adalet Ormanı" oluşturulması için iki farklı arazi tahsis edildiği, Osmancık İlçe yolu üzerinde olan Adalet Ormanı'na 2019-2022 yılları arasında toplam 4.700 fidan dikimi yapıldığına ve Ankara yolu üzerinde bulunan 1.000 hektarlık ikinci Adalet Ormanı'na ise 2023 yılı "11.11 Ağaçlandırma Seferberliği" etkinliği kapsamında 1.000 fidan dikimi ile ağaçlandırma çalışmalarına başlandığı bilgisi verildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini belirterek, bu tür çalışmaların yükümlü ve personelde ağaç ve orman sevgisinin pekiştirilmesinde, çevre duyarlılıklarının artırılmasında yüksek katkısının olduğunu belirtti.