Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi’nin Avrupa ortaklı eTwinning Projeleri kalite etiket ödülüne layık görüldü.

Kuruculuğunu okulun İngilizce Öğretmeni Hülya Sarıdaş'ın yaptığı; Türkiye'den 5, İspanya'dan 1, Arnavutluk'tan 1, Romanya'dan 1 okulun katılımıyla gerçekleştirilen "Not Bully But Buddy" isimli Avrupa ortaklı eTwinning Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Osmancık’ta 23 Nisan coşkusu yaşandı Osmancık’ta 23 Nisan coşkusu yaşandı

Proje sürecinde çevrimiçi seminerler, sanal oyunlar, anketler ve çevrimiçi toplantılar düzenlenerek "Zorbalık Türleri ve Korunma Yolları " hakkında farkındalık oluşturuldu. Ayrıca projenin dili İngilizce olduğu için, öğrenciler hedef dilde konuşma, yazma, dinleme ve okuma fırsatı bularak dil gelişimlerine katkı sağladılar.

Yine kuruculuğunu İngilizce Öğretmeni Hülya Sarıdaş'ın yaptığı "Word Wizard" adlı eTwinning Projemiz Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Proje Türkiye'den 10, Litvanya'dan 2, Portekiz'den 1, Romanya'dan 1, Polonya'dan 1 okul katıldı. Proje süresince yapılan tüm çalışmalarda hedef dilde kelime öğrenmenin önemi üzerine vurgu yapıldı. Kelime öğrenme yöntem ve teknikleri, öğrenilen kelimelerin kalıcılığını sağlama adına çalışmalar yapıldı. Ayrıca proje dili İngilizce olduğu için öğrenciler hedef dilde pratik yapma imkânı buldular.

Kalite etiketi alan diğer projesi ise; okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bilal Özturkut başkanlığında 6 öğrencinin katıldığı “Kültürler Arası Edebiyat” adlı e-twinning projesidir. Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan bir ve Romanya'dan bir grubun katıldığı proje yaklaşık 7 ay çeşitli toplantı ve etkinliklerle sürdürüldü.
Farklı okullardaki 70 öğrenci ve 12 öğretmen çevrimiçi toplantılar yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Bu etkinlikler sonucu ortaya çıkan ortak ürünler sergilendi. Başarıyla sonuçlanan Kültürler Arası Edebiyat Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketi ile ödüllendirildi.