Çorum'un Osmancık ilçesinde bulunan ve geçmişi yaklaşık 7 bin yıl öncesine dayanan tarihi Osmancık Kalesi'nin çevresi kamulaştırılarak yeşil alana dönüştürülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre kamulaştırma çalışmaları için 209 milyon lira ödenek ayrıldı.

Arkeolojik sit alanı olması nedeniyle alt ve üstyapı yatırımları yapılamayan ve taş düşme riski taşıyan tarihi Osmancık Kalesi çevresi yeşil alana dönüştürülerek Osmancık halkının ortak kullanımına sunulacak. AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kalesi çevresinin kamulaştırılması için 209 milyon TL ödenek ayrıldığını bildirdi.

Osmancık'ta görenleri şaşkına çeviren kaza: Araç ağaca çarptı, sürücü kayıp! Osmancık'ta görenleri şaşkına çeviren kaza: Araç ağaca çarptı, sürücü kayıp!

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Oğuzhan Kaya, "Osmancık Kalesi'nin çevresinin kamulaştırılması için 209 milyon TL ödenek hayırlı olsun. Milletvekilliğimiz süresince önceki dönemden itibaren takip ettiğimiz Osmancık Kalesi çevresinin kamulaştırılarak yeşil alan olarak kazandırılması için yaptığımız çalışmaların sonucunda 474 Adada bulunan toplam 82 adet taşınmaz için ayrılan 209 milyon TL ödenek ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Bakan Yardımcımız Vedat Gürgen’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.