Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünde, ihale aşmasına gelen Sungurlu Tatlı Barajı ve Sulaması Proje Yapımı işi gövde projesi ön rapor sunumu alındı.

Mehmet Alafoğlu hayatını kaybetti Mehmet Alafoğlu hayatını kaybetti

DSİ Bölge Müdürlüğü adına Bölge Yardımcısı Osman Çiçekdağ ile EN-SU Mühendislik & Müşavirlik Ltd. Şti. arasında imzalanan sözleşme kapsamında devam eden Çorum İli Gölet ve Sulamaları Proje Yapımı işinde iş kapsamında bulunan Çorum Mecitözü Hıdırlık Göleti Yülkseltilmesi ve Sulaması Proje Yapımı, Çorum Merkez Harmancık Göleti ve Sulaması Proje Yapımı, Çorum Merkez Yoğunpelit Göleti ve Sulaması Proje Yapımı, Çorum Merkez Dövenci Göleti ve Sulaması Proje Yapımı, Çorum Sungurlu Tatlı Barajı ve Sulaması Proje Yapımı işlerinde gövde projesi ön rapor sunumu alındığı ifade edildi.

“KURU TARIMDAN SULU TARIMA GEÇİLECEK”

Sungurlu Tatlı Barajı Sulaması kapsamında 3.180 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı Nuh Aluç, bu projenin hayata geçmesiyle seçilen sulama yöntemi ile toprak ve su kaynakları korunarak sürdürülebilir tarım olanakları oluşturulacağını ve söz konusu alanda bitki deseni de değişecek olup, kuru tarımdan sulu tarıma geçilmiş olacağını vurguladı.