Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Mimar Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Çorum’u 30 yıl aradan sonra halkçı belediye ile buluşturacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanlığı tarafından Devlet Tiyatro Salonu’nda aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

CHP Ankara Milletvekili Av. Umut Akdoğan, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve parti yöneticilerinin de katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Çöphüseyinoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Çorum’u 30 yıl aradan sonra halkçı belediye ile buluşturacaklarını ifade etti.

“HALKÇI BELEDİYE”

Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı proje ve yeniliklerden bahseden Çöphüseyinoğlu, sosyal belediyecilik anlayışının insanların bireysel ve müşterek ihtiyaçlarını hukuk düzeni içinde karşılamakla yükümlü olduğunu belirterek, “Tam da bu yüzden hizmette halka yakınlık anlayışını benimsemekteyiz” dedi. 
Hayatın her alanında vatandaşın yanında olacaklarını kaydeden Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, dar gelirli ailelerin çocukları için beslenme çantalarına gıda yardımı ve kırtasiye desteği vereceklerinin altını çizdi. 

“KÜLTÜRE, DOĞAYA, SOSYAL YAŞAMA YATIRIM”

Çöphüseyinoğlu, sosyal ve kültürel kalkınma adına yapacaklarını ise şöyle sıraladı: "Kentlilerimizin sosyal refah düzeyinin artırılması için gereken tesisleşme ve etkinlikleri planlayıp yapacağız. Sosyal yaşam için eğlenme-dinlenme ve kültür hizmetlerini desteklemek amacıyla işletmeleri destekleyip ekonomimize katkı sağlayacağız.

Gençlerin doğa ile buluşturulması adına kampları düzenlenmesi ve düzenli şekilde okulların bu kamplardan faydalanması için belediyeye ait bir kamping alanları yapacağız. Halk günleri adı altında haftalık doğa yürüyüşleri, yerel ve ilçe gezileri düzenleyerek doğa sporu ve yerel kültür çalışmaları yapacağız.

Cophuseyinaday1

YEDAŞ duyurdu: Çorum'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler ve ilçeler YEDAŞ duyurdu: Çorum'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler ve ilçeler

Yaş almışlarımız, çocuk ve engellilerimizin çevresel şartlardan etkilenmeden yaşamaları için daha ulaşılabilir bir Çorum yapacağız. Çınar ağacı projemiz ile yaş almışlarımıza özel bir alan ayırarak içerisinde doktor ve hemşirelerin bulunduğu, vakit geçirebilecekleri, dinlenme ve oyun alanları, sosyal donatı alanları, yüzme havuzu ve benzeri fiziki tedavi, rehabilitasyon ve benzer destekleri alabilecekleri, sağlıklı zaman geçirecekleri toplumla da iç içe olup bilgi ve tecrübelerini genç nesillere aktarabileceği bir alan yapacağız. 
Bakım ve Rehebilitasyon Merkezleri ve her mahalleye çocuk kreşi açacağız. Nüfusu 100 binin üzerinde olan şehirlerde belediyenin yapmak zorunda olduğu ama yapılmayan Kadın Ve Çocuk Sığınma Evlerini biz yapacağız.
Ücretsiz Kadın Psikolojik Danışma Merkezleri açacağız. Emeklilerimize ve üniversite öğrencilerimize yönelik su, çevre temizlik, emlak vergisi ödemelerine indirim uygulayacağız. Kısaca hayatın her alanında vatandaşın yanında olacağız.”

“KALKINMA HAMLELERİ ATILACAK”

CHP Adayı Çöphüseyinoğlu, ekonomik kalkınma adına yapacağı projelerinden ise şöyle bahsetti: “Kent ekonomisinin geliştirilmesini teşvik edecek planlama ve organizasyonlar yapacağız.
Turizme yönelik hizmetlerimizle hem istihdamı artırıp hem de Çorum’umuzun tanınırlığını artıracağız. Belediyemize ait turizm bilgi merkezi ve Kent müzesi yapacağız. Boğazkale, Alacahöyük, Hattuşa ve Şapinuva gibi turistik yerlere ulaşım ağları kuracağız. Tabi ki, ihtiyaç sahiplerine gıda ve sosyal dayanışma hizmet ve destekleri artarak devam edecek.
Belediyemize ait boş olan verimli tarım arazilerimizi düzenleyip, halka açacak ve ziraat mühendislerimiz ile el birliği içerisinde üretim yapacak çiftçilerimize ücretsiz ata tohumu vb. destekler sağlayacağız.
Enerjisini kendi üreten park bahçe aydınlatmaları yapacağız. İşsizlik, yoksulluk ve son zamanlarda giderek artan dilencilik sorunlarını ele alacağız. Sanayi, sivil toplum örgütleri ve üniversitemizle işbirliği yaparak tekrar Anadolu Kaplanı olacağız.”

BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLACAĞIZ”

Güçlü belediyecilik için birleştirici güç olacaklarını dile getiren Hasan Levent Çöphüseyinoğlu, “5393 Sayılı Belediye Kanunumuzda da yer aldığı gibi, hemşerilerimizin belediye işlerine iştirake hakkı vardır ve bunu sağlamak için olması gereken; Belediye binamızda, sivil toplum örgütlerimizin de odası olmalı ve bu sayede toplumun her bileşeninden gelen talepleri ve çözüm önerilerini doğrudan alabilmeliyiz. 
Daha demokratik ve katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışı ile tarihini bilen, geleceğini inşa eden, modern bir Çoruma ulaşacağız. İnsanlar bu kentte kendi geleceğini bulabilmelidir.
Şehirlerin, yaşanabilirlik, yenilikçilik, hizmetlere erişilebilirlik, üretim potansiyeli becerisi verilerine göre yapılan araştırmada Çorum maalesef sıralamada 60. sırada yer almaktadır. Hedefimiz Çorum u ilk sıralara yükseltmek ve imaj şehir olmasını sağlamaktır. 
Buna ulaştığımızda şehirdışına eğitim için giden evlatlarımız, üniversite öğrencilerimiz tekrar kendi memleketlerine Çorum’umuza dönecektir. Bunun için yapılması gerekenlere değinmek gerekirse; Fiziksel kalkınma adına kentimizin ihtiyacı olan alt yapı planlama ve denetleme faaliyetlerini, afetlerden zarar görme ihtimali olan yapıları dönüştüreceğiz. 2010 senesinden önce yapılan binalarımız için depreme dayanıklılık testini belediye olarak ücretsiz yapacağız, projelere destek olacağız böylece riskli yapı stoğunu eriteceğiz. 

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI”

Plansız ve sağlıksız olarak dönemin şartlarına göre oluşturulan çarpık imar planlarını modern teknoloji, akıllı ve bilimsel yaklaşımlarla çağdaş standartlara uygun hale getireceğiz. Olası afetler sonucunda, eylem planlarını yapacak ve bunları halkımıza duyurup, bilinçlendireceğiz.
Etkin yönetim adına; kent kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için kaliteli, verimlilik odaklı ve katılımcı, performansa dayalı ve stratejik planlamaların yapıldığı hesap veren yeni kamu yönetimi yaklaşımını hayata geçireceğiz.
İhale yönetimi şeffaf hale getirecek, Çorum insanı ve firmalarına öncelik verecek ve her şeye doğrudan temin sistemi kullanılmasına son vereceğiz. Sesinizi duyuyorum, Çorum için geliyorum” ifadelerine yer verdi.