Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli’deki deprem çalışmalarına ilişkin bir değerlendirme yaptı. Çorumlu Vali Bülent Tekbıyıklıoğlu’nun bu alana yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları takdir eden Görür, “Tunceli Valisi sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’nu tebrik ve takdir ediyorum” dedi. Görür’ün açıklaması şöyle;

Yozgat'tan Çorum'a Leblebi resti: "Asıl merkez biziz!" Yozgat'tan Çorum'a Leblebi resti: "Asıl merkez biziz!"

Malatya’da 25 Ocak 2024 Perşembe akşam saatlerinde merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedildiği öğrenilen deprem sebebiyle vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadı. Depremin ardından bölgede olumsuz bir durum olmadığına dair son dakika açıklamaları yapıldı. Malatya’da yaşanan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den bir uyarı daha geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, X’ten yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, bugün Hürriyet Gazetesi’nde okudum. Tunceli’de güzel şeyler oluyor. Tunceli Valisi Sayın Bülent Tekbıyıklıoğlu’nu tebrik ve takdir ediyorum. Tunceli ve Bingöl cidden risk altında. Yapılanlar çok yararlı ama Tunceli’yi gerçekten tam anlamıyla depreme hazırlayacak şeyler değil. Bu iş Belediye ile birlikte omuz omuza yapılmalı. Kentin tüm bileşenleri, yani Tunceli’nin halkı, altyapısı, yapı stoku, ekosistem ve çevresi ve ekonomisinin olası depremde ne kadar ve nasıl zarar göreceği araştırılıp tespit edilmeli ve bunlar üzerinde zarar azaltıcı çalışmalar yapılarak deprem dirençli hale getirilmelidir. Sayın valimize hassasiyeti için teşekkür ederim, sevgiyle."

Editör: Haber Merkezi