Türkiye'nin eğitim sahnesinde yeni bir tartışma: Çorumlu sendika başkanı Talip Geylan, Ümraniye'deki bir okul müdürünün sendikal faaliyetlere yönelik tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Türkiye'nin eğitim alanında yaşanan son gelişmeler arasında, Çorumlu sendika başkanının okul müdürüne yönelik sert eleştirileri dikkat çekiyor. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ümraniye Cumhuriyet Anaokulu müdürünün davranışlarını eleştirdi.

Osmancıklı hemşehrimiz Geylan'ın ifadelerine göre, okul müdürü, başka bir sendikanın yöneticilerine karşı kabul edilemez tavırlar sergileyerek, sendikal faaliyetleri engellemeye çalışmış. Geylan, "Okul babanızın çiftliği midir ki, 'Niye geldiniz, öğretmenlerle sizi görüştürmem, burada sendikacılık yaptırmam' gibi abes davranışlar sergileyemezsiniz!" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Merakla bekleniyordu! Türkiye'nin eğitim geleceğini şekillendirecek müfredat taslağı yayınlandı Merakla bekleniyordu! Türkiye'nin eğitim geleceğini şekillendirecek müfredat taslağı yayınlandı

Talip Geylan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürüne seslenerek, bu tür davranışlara izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sendikal faaliyetlerin engellenmesinin Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini belirtti ve idari ve hukuki süreçlerin takipçisi olacaklarını ifade etti.