Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktaydı. Dini Musiki alanındaki çalışmaları ve akademik başarıları ile tanınan Sezikli, şimdi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak üniversitedeki görevine devam edecek.

Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli’nin fakültenin kurucu dekanı olarak atanması, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Sanat Tasarım ve Mimarlık alanındaki vizyonunu güçlendirecek. Sezikli, akademik birikimi ve deneyimi ile fakültenin gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli Kimdir?

-1974 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimlerini Bursa’da tamamladı.

2024 ALES/2 sınavı ne zaman, nerede, nasıl yapılacak? 2024 ALES/2 sınavı ne zaman, nerede, nasıl yapılacak?

-1992 yılında girdiği Bursa Büyük Şehir Belediye Konservatuarı’nın dört yıllık ses eğitimini Erdinç Çelikkol gözetiminde 1996 yılında tamamladı.

-Tekke Mûsikîsi tavrını ise Hafız Recep Camcı’dan öğrendi.

-1990 yılında başladığı ney eğitimini 2000 yılında Neyzen Ömer Erdoğdular ile sürdürdü.

-1996 yılında Bursa Merkezde Din Görevlisi olarak göreve başladı.

-1998’de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden “Son Dönem Tekke Mûsikîsi” isimli bitirme tezi ile mezun oldu.

-1998 yılında Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Türk Din Mûsikîsi Araştırma Görevlisi olarak atandı.

-1998 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki yüksek lisansını “Kırşehirli Nizâmeddin İbn Yûsuf’un Risâle-i Mûsikî Adlı Eseri” ile 2000 yılında Yrd.Doç.Dr. Nuri Özcan gözetiminde bitirdi.

-2000 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde girdiği doktora öğrenimini “Abdülkâdir Merâgî Ve Câmiu’l-Elhân’ı” tezini Yrd.Doç.Dr. Nuri Özcan gözetiminde, 2007 yılında tamamladı.

- Üç ay İran’da musiki araştırmalarında bulundu.

- Tekke müziği, Balkanlar ve Anadolu ve İran’da İlahi derleme çalışmaları ve Alevi- Bektaşi musiki formları üzerine çalışmalarına devam eden Sezikli İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi