Bu yıl 6 ıncısı düzenlenecek dünyanın en büyük teknoloji festivali, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleşecek. Çorum Belediyesi, bu önemli festivale tanıklık etmek isteyen gençler için gezi düzenliyor.  

Gök vatanın gücüne güç katan hava platformlarının sayısı artacak Gök vatanın gücüne güç katan hava platformlarının sayısı artacak

500 kişilik kontenjan ilk günden doldu

Çorum Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin organize ettiği TEKNOFEST gezisine gençlerin ilgisi yoğun oldu.Gençler, Kadeş Barış Meydanı’nda açılan standa adeta akın etti. Yoğun ilgi üzerine kayıtların ilk gününde 500 kişilik kontenjan tamamen doldu. 

100’er kişilik gruplar halinde gidilecek

Kayıt yaptıran gençler, Çorum Belediyesi'nin düzenleyeceği gezi kafesiyle 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gruplar halinde Ankara'ya taşınacaklar. Beş gün boyunca her gün 100 kişilik gruplar, saat 08.00'de Çorum'dan yola çıkacaklar. Gezi otobüsü önce Millet Kütüphanesi'ne ardından TEKNOFEST etkinliklerinin gerçekleştirileceği Etimesgut Havalimanı'na gidecek. Kafile, akşam saatlerinde Çorum'a dönecek.

Bilime ve teknolojiye tam destek

Geziye olan yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Gençlerimizin, dünyanın en büyük teknoloji fuarından uzak kalmasına asla gönlümüz razı gelmezdi. TEKNOFEST gibi büyük organizasyonlara katılmalarını sağlayarak gençlerimizin ufuklarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Çorum Belediyesi olarak, her zaman gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.