Çorum Emekliler Sivil İnisiyatif Platformu Başkanı Murat Kırçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emeklilere yönelik promosyon açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakan Işıkhan'ın 28 Mart'ta emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurduğu promosyonlar konusunda, Kırçı, hükümetin ve iktidarın emeklilere yönelik yaklaşımını eleştirdi.

Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı! YADES'e nasıl başvurulur? Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı! YADES'e nasıl başvurulur?

"Emeklilere Sahte Müjde" Eleştirisi

Murat Kırçı yaptığı açıklamada, "İktidarın emeklilere yönelik promosyon adı altında sunduğu sahte müjdelerle, emeklilerin aklıyla alay edildiğini" belirtti. Kırçı, bir yıl öncesine kadar pek çok emeklinin zaten özel bankalardan 10 bine yakın promosyon aldığını ve promosyonların üç yılda bir ödendiğini vurgulayarak, emeklilerin çocuk olmadığını ve alay edilecek yaşta olmadığını hatırlattı.

Emeklilerin Asgari Talepleri

Çorum Emekliler Sivil İnisiyatif Platformu'nun başkanı, emeklilerin asgari taleplerini sıraladı:

Kök maaş ifadesinin kaldırılması,

En düşük emekli maaşının 17.500 TL'ye çıkarılması,
Yılda iki defa verilen bayram ikramiyelerinin bir maaş miktarında yasalaşması.
Kırçı, bu taleplerin, ülkedeki resmi kurumların açıkladığı açlık sınırı altında kaldığını belirterek, emeklilere yönelik somut ve kalıcı iyileştirmelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

İktidarın Emeklilere Yaklaşımı Eleştirisi

Murat Kırçı, emeklilere yönelik olarak yapılan promosyon açıklamaları ve iyileştirme girişimlerinin yetersiz olduğu, emeklilerin yaşam standartlarının düşürülmesine yönelik bir yaklaşım olarak eleştirildi. Murat Kırçı, "Emekli kartı çıkarmak ya da ulaşım ücretlerinde indirim yapmak gibi çözümlerin, yıllarca çalışmış ve ailesini geçindirmiş emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu" ifade etti.

"TBMM'nin Acil Olarak Toplanması Gerekiyor"

Murat Kırçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) acil olarak toplanarak, emeklilerin asgari taleplerini kanunlaştırması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iktidarın vaatlerde bulunma lüksünün olmadığını, icraat yapma zorunluluğunun altını çizdi.

"31 Mart'ta Sandıkta Cevap Vereceğiz"

Çorum Emekliler Sivil İnisiyatif Platformu Başkanı, iktidarın ve yöneticilerin emeklilerin taleplerini göz ardı etmesinin sandıkta karşılık bulacağını sözlerine ekledi.